Posts

Showing posts from May, 2016

Bila dah Rasai Kesannya....Tindakan Luar Biasa Telah Dibuat

Image
Nak beli rumah sekarang ni susah. Kalau takde duit simpanan untuk bayar deposit memang tak dapat la nak beli rumah.
Harga rumah pulak bukannya makin turun....makin menuju angka yang memang tak tercapai dek akalmu lah.
Bukan di KL...Ipoh...JB dan bandar-bandar besarje tauu...kat Pekan Selama Perak ni pun harga dah makin meninggi....Sedih kannnnn...

Itu cerita pasal rumah.
Bila masuk bab perbelanjaan bulanan pulak....tiap-tiap bulan banyak je bil nak kena bayar kannn...
Rumah dah tak mampu beli...dah tu nak kena menyewa la pulak...
Seminggu sebelum gaji masuk dah kuar senarai apa yang nak kena bayar...dan berapa pulak balance yang ninggalnya...
Andai kata ada saluran lain selain gaji bulanan yang boleh tolong bayarkan bil2...yuran taska anak...pinjaman PTPTN tu...alangkah bahagianya kan...

Hoooooiiiiii....berangan jelah kalo takat duk imagine je dari taun lepas....adeiiiii
Jom nengok video ni sat....


Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.


Bermula den…

Tips Mudah Hilangkan Jeragat...Selamat Datang Kulit Sihat

Image
Pernah tak kita tengok muka orang tu cantik je bila dia make up...
tak nampak celanya.
Tapi bila dia tanpa make up...dari jauh lagi dah nampak tompok-tompok hitam di muka...
Jeragat di muka hanya ditutup dengan menggunakan krim dan foundation sahaja.
Patutnya harus ada usaha untuk hilangkan terus jeragat tu kannnn.....

Jeragat pada asasnya harus dirawat dari dalam.
Masalah ketidakstabilan hormon kita boleh menyebabkan masalah jeragat.
Bagi yang dah berusia lewat 30-an harus jaga-jaga  ye...

Tips mudah untuk hilangkan jeragat!!!
Mudah saja...



Set jeragat ini untuk merawat jeragat dari dalam. Baiki dan pulihkan balik sel-sel yang rosak.
Selain itu, produk BEBAS PARABEN, iaitu Daily Defense Whitening Essence dari rangkaian NUTRIWHITE SHAKLEE. Sangat penting ye untuk memastikan produk itu bebas paraben dan bahan kimia lain.

Bagaimana Nutriwhite ini berkerja? MencegahMelindungi kulit secara aktif dari sinar UV , cahaya matahari dan alam sekitar (yang mana dapat menggelapkan kulit)MenyekatM…

7 Tahun Mencari...Set Jerawat Shaklee Berjaya Menambat Hati

Image
Tujuh tahun kot...
Bukan 7 hari...
Dan bukannya jerawat simple2 tu...
Ni sampai merah2 mukanya...kesian.
Sebabnya....tersalah pilih produk.

Jom intai apa ceritanya.


Untung akak ni kannnn....
Alhamdulillah....jumpa dengan set jerawat Shaklee.

Jerawat ni boleh buat kita rasa rendah diri. Rasa macam semua orang tengok kat kita je kannn...
Kadang2 jerawat sebiji je pun tapi segan tu...tak tau nak cakap la.
Apatah lagi kalo jerawat tu besar2 dan merah2 pulak tu...

Ni saya nak share tips untuk pemilihan set jerawat ye...

Pastikan tiada parabenTiada bahan terlarangTidak memberikan kesan pengelupasanTidak meragukan... Akak yang kat atas ni dia guna set jerawat Shaklee. Dalam masa 3-4 bulan kesannya alhamdulillah.
Apa yang ada dalam set jerawat shaklee tu?

#1 : GLA Complex
Fungsinya untuk stabilkan hormon dan keaktifan sebum.Jerawat juga berpunca dari ketidakstabilan hormon.#2 : Sustained Realeased Vitamin C

Bertindak sebagai antioksidan - menentang infleksi bakteria dan radikal bebas daripada me…

Isu panas SHAKLEE!!! Sambil Tido Pun Dapat.....Dasyatttt

Image
Mula-mula join shaklee waktu saya dalam pantang anak ke3...
Beli set pantang dari BFF
Memang lain benar rasanya bila dah guna Pastu...tak tunggu lama.
Terus isi borang untuk jadi ahli.
Dah register...mula lah dengar macam-macam pasal SHAKLEE.
Shaklee MLM lah...
MLM HARAM lah...

Meh kita nengok video ni ye...


Kalau tengok sekarang dah ramai pengguna Shaklee ni.
Makin hari makin ramai jadi ahli.
Yang jadi ahli pulak...makin hari makin berjaya (doakan semoga saya berjaya jugak ye).
Ada Apa Dengan Shaklee ni? Tak perlu buat loan dengan bank untuk join Shaklee ni. Tak perlu borong banyak-banyak barang Shaklee...pastu jadi longgokan kat umah sampai expired sebab tak abis jual. Tak perlu merayu sampai memaksa downline untuk cari downline lagi sehingga 10 lapis downline....Upline saya pun tak pernah memaksa. Dah tu...semua tak perlu... Apa benda nak kena buat?
Sharing...sharing...sharing dan sharing sampai lebam.

Kami di Shaklee dijaga dengan baik oleh team kami. Sentiasa diberi coaching, mot…

Cara Atasi Jeragat dengan Set Jeragat Premium

Image
Selain jerawat, masalah kulit yang sering menghantui ramai orang adalah jeragat.

Apa itu jeragat?
Pembentukan jeragat disebabkan oleh pendedahan terlalu kerap ataua lama kepada cahaya matahari.
Pendedahan kepadaradiasi UV-B meningkatkan pengeluaran melanin yang boleh menyebabkan terjadinya tompokan gelap pada kulit. Tompokan ini tidak berbenjol seperti jerawat. Inilah yang dipanggil jeragat.

Cara Menghilangkan Jeragat
Kalau kita search kat google memang banyak cara-cara untuk hilangkan jeragat.
Cara tradisionla pun banyak kannnnn...
Boleh aje dicuba mana-mana yang berkenan di hati dan tak susahkan diri hihihihihi

Kat sini saya nak share cara mudah untuk hilangkan jeragat. InsyaAllah jeragat hilang...sihat pun dapat u olsss....Kelaaasss gitu

#1 : Merawat Sel Yang Rosak

Jeragat adalah sel yang rosak.Untuk hilangkannya kita perlu baiki atau rawat dulu sel-sel yang rosak tu. Nak guna apa?
Tentunya Vivix dari Shaklee.
Fungsi Vivix adalah untuk baiki sel. Vivix satu-satunya produk yang tinggi…

Hati-hati dengan Funsi Kolagen - Apa sebenarnya Kolagen?

Image
Ramai antara kita yang salah anggap tentang kolagen. Pada mulanya saya juga beranggapan kolagen tu sekadar untuk cantikkan kulit wajah aje...

Tapi sebenarnya salah... Fungsi kolagen lebih dari itu.

Apa sebenarnya kolagen?

Kolagen  adalah protein  utama bagi tisu sokongan dalam badan kita.30% daripada jumlah protein adalah kolagen.Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kuekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Jom kita baca fungsi kolagen pula.


 Fungsi Kolagen
menstabilkan struktur, melembap, menegang dan menganjalkan kulitmengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaanmemudahkan tidur nyenyakmengawal metabolisme tubuh untuk mencerna secara enzimatikmelindungi tulang rawan pada sendi daripada rosakmeningkatkan penyerapan kalsiummenguatkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit.menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik.membantu hati dalam proses detoksifikasi (buang toksin)menyokong baik puih tisu dari kecederaan otot dan tu…

Kenapa Dengan Shaklee Collagen Powder??

Image
Supplemen kolagen terunggul,
Kenapa?

Kalau nak tau, Shaklee Collagen Powder mengandungi 7 ramuan utama.


Kolagen dari sisik ikan merah Sisik ikan merah adalah seumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan lain.Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian 'Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat dalam kolagen manusia.
    2. Ekstrak biji Camellia Japonica

terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas. 3. Ekstrak Pfaffia


apabila digabungkan dengan ekstrak biji camellia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.     4. Elastin daripada kolagen ikan

memelihara kulitmenjadi fleksibel …

Detoks Bukan Hanya Untuk Kurus - 10 Sebab Pentingnya Detoks

Image
Kadang-kadang komfius kan kalo tetiba terlintas dalam fikiran kita nak buat detoks.
Aaiiisshhh...jadi ke ni? Boleh ke aku ni?

Ada pulak yang cakap...tak payah la nak detoks-detoks ni..badan dah kurus selim dah....
Kenapa nak buat detoks ni sebenanrnya?
Perlu ke??? (Tangan di bahu...mata ke atas)

Detoks ni bukan semata-mata nak kurus. Tapi ada sebab yang lebih penting dari itu?

Sebab #1
Buang Toksin dari badan

Toksin dalam badan kita ni sebenanrnya banyak.Toksin dari pencemaran alam sekitar, pemakanan contohnya bahan pengawetdan macam-macam lagi. Semuanya dah lama ada dalam badan kita. Ia mungkin disimpan dalam tisu dan sel-sel badan. Jadi kenalah detoks dan baiki balik sel-sel yang rosak tu.

Sebab #2
Mencegah Penyakit Kronik

Dengan persekitaran tercemar sekarang ni, kita memang mudah terdedah dengan penyakit kronik seperti kanser.Badan kita sebenarnya dah ada fungsi untuk detoks secara semulajadi. Tapi cuba bayangkan dengan cara hidup kita...pemakanan kita...mampukah ianya berfungsi deng…

Awas!! Bahaya Kurus Yang Anda Mungkin Tak Tahu

Image
Selama ni kita manyangka obesiti atau masalah kegemukan tu sangat menakutkan...tersimpan banyak penyakit di dalamnya.

Tapi jangan tak tau....kurus juga boleh mengundang bahaya.
Bahaya kurus memang kita tak namapak.
Fizikalnya nampak cantik....terasa jeles pulak tengok orang yang selim melim ni kannnn....
Tak salah mengidam nak badan super model....

Tapi untuk mereka yang kurus....hati-hatilah!!
Terlalu selesa dengan bentuk badan sekarang sehinggakan hari-hari boleh makan fast food...hari-hari makan banyak...opsss

Jangan sangka orang kurus tiada lemak.
Lemak yang terlindung dan tak nampak tu lagi bahaya tau...
Pernah dengar tak "visceral fat"???
Saya pun baru tahu tentang visceral fat ni.





Visceral fat adalah lemak yang disimpan dalam rongga perut dan juga organ dalaman. Ia boleh membawa kepada penyakit merbahaya seperti penyakit kencing manis, penyakit jantung, strok dan juga boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang.

Kenapa bahaya?
Sebabnya visceral fat ni ditukar kepada…