Tuesday, 17 May 2016

Bila dah Rasai Kesannya....Tindakan Luar Biasa Telah Dibuat



Nak beli rumah sekarang ni susah. Kalau takde duit simpanan untuk bayar deposit memang tak dapat la nak beli rumah.
Harga rumah pulak bukannya makin turun....makin menuju angka yang memang tak tercapai dek akalmu lah.
Bukan di KL...Ipoh...JB dan bandar-bandar besarje tauu...kat Pekan Selama Perak ni pun harga dah makin meninggi....Sedih kannnnn...

Itu cerita pasal rumah.
Bila masuk bab perbelanjaan bulanan pulak....tiap-tiap bulan banyak je bil nak kena bayar kannn...
Rumah dah tak mampu beli...dah tu nak kena menyewa la pulak...
Seminggu sebelum gaji masuk dah kuar senarai apa yang nak kena bayar...dan berapa pulak balance yang ninggalnya...
Andai kata ada saluran lain selain gaji bulanan yang boleh tolong bayarkan bil2...yuran taska anak...pinjaman PTPTN tu...alangkah bahagianya kan...

Hoooooiiiiii....berangan jelah kalo takat duk imagine je dari taun lepas....adeiiiii
Jom nengok video ni sat....


Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.


Bermula dengan hanya guna set hamil dan pantang secara konsisten.
Apabila diri sendiri merasai kesan positif produk hebat ni.... Pn. Syazana terus decide nak jadikan Shaklee sebagai bisnes sampingan.

Apa Yang Dibuat???

  • Sharing...sharing...sharing
  • Gali ilmu
Apa Yang Pn.Syaza dapat?
  • Dapat kurangkan beban perbelanjaan bulanan yang family beliau tanggung
  • Dapat bantu bayarkan bil air, letrik, sewa rumah dan kereta...(mak aiiiiiiii syoknyaaa)
Sokongan yang Diperolehi Dalam Bisnes Shaklee
  • Family dan kawan2 memberikan sokongan sepenuhnya.
  • Bisnes dalam team Shaklee yang hebat. Sama2 berikan galakan.
  • Mentor2 hebat yang banyak memberikan tips, informasi dan ilmu tentang Shaklee. 
Apa lagi yang diinginkan...
Semuanya dah tersedia....menunggu kita je nak bertindak atau tak.
Dalam Shaklee takde orang nak paksa2 kita suruh pi jual barang...
Takde orang yang paksa kita suruh cari downline ramai2...pastu susahkan pulak downline2 tu...
No! No! No!

Semuanya atas usaha sendiri...
Ilmu dari mentor....Motivasi dari team Shaklee...semuanya tersedia...
Hanya kita yang perlu bergerak...
Kita je yang boleh paksa diri kita.

Jangan tunggu lama tau...
Paksa diri anda semua sekarang untuk join Team Shaklee kami.
Mentor semuanya hebat....bukan sembang kosong je.


Hubungi saya:
Waahida Zulkipli (971611)
013.606.5090
Shaklee Selama, Taiping, Kamunting, Kulim dan seluruh Malaysia

Tips Mudah Hilangkan Jeragat...Selamat Datang Kulit Sihat



kulit cantik tanpa jeragat

Pernah tak kita tengok muka orang tu cantik je bila dia make up...
tak nampak celanya.
Tapi bila dia tanpa make up...dari jauh lagi dah nampak tompok-tompok hitam di muka...
Jeragat di muka hanya ditutup dengan menggunakan krim dan foundation sahaja.
Patutnya harus ada usaha untuk hilangkan terus jeragat tu kannnn.....

Jeragat pada asasnya harus dirawat dari dalam.
Masalah ketidakstabilan hormon kita boleh menyebabkan masalah jeragat.
Bagi yang dah berusia lewat 30-an harus jaga-jaga  ye...

Tips mudah untuk hilangkan jeragat!!!
Mudah saja...


Set Jeragat

Set jeragat ini untuk merawat jeragat dari dalam. Baiki dan pulihkan balik sel-sel yang rosak.

Selain itu, produk BEBAS PARABEN, iaitu Daily Defense Whitening Essence dari rangkaian NUTRIWHITE SHAKLEE.
Sangat penting ye untuk memastikan produk itu bebas paraben dan bahan kimia lain.

hilangkan kulit kusam

Bagaimana Nutriwhite ini berkerja?
  • Mencegah
    • Melindungi kulit secara aktif dari sinar UV , cahaya matahari dan alam sekitar (yang mana dapat menggelapkan kulit)
  • Menyekat
    • Menyekat pemindahan pigmen hitan dari dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemuculan tompok hitam.
  • Mengurangkan
    • Mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap.
    • Kulit makin cerah dan berseri.
    • Mengurangkan warna kulityang tidak sekata.
    • Penggunaan yang berterusan, kulit wajah kelihatan lebih sempurna.
  • Mencerahkan
    • Mencerahkan kawan tompoh hitam, juga menyerlahkan warna kulit keseluruhannya.
  • Memperbaharui
    • Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengadungi melanin berlebihan agar kulit cerah berseri.

Jom ubah set penjagaan kulit kita. Pilihlah yang lebih selamat dan semulajadi.
Gabungan set penjagaan luaran dan dalaman ini,dapat memberikan kesan yang lebih optimum. Yang penting adalah keselamatan menggunakan produk ini.

Jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan set hilangkan jeragat ini. Selamat datang untuk kulit sihat.

Hubungi:
Waahida Zulkipli (971611)
013.606.5090
COD: Selama, Kamunting, Taiping, Kulim
Pos laju seluruh Malaysia.



Tuesday, 10 May 2016

7 Tahun Mencari...Set Jerawat Shaklee Berjaya Menambat Hati



Tujuh tahun kot...
Bukan 7 hari...
Dan bukannya jerawat simple2 tu...
Ni sampai merah2 mukanya...kesian.
Sebabnya....tersalah pilih produk.

Jom intai apa ceritanya.



Untung akak ni kannnn....
Alhamdulillah....jumpa dengan set jerawat Shaklee.

Jerawat ni boleh buat kita rasa rendah diri.
Rasa macam semua orang tengok kat kita je kannn...
Kadang2 jerawat sebiji je pun tapi segan tu...tak tau nak cakap la.
Apatah lagi kalo jerawat tu besar2 dan merah2 pulak tu...

Ni saya nak share tips untuk pemilihan set jerawat ye...

  • Pastikan tiada paraben
  • Tiada bahan terlarang
  • Tidak memberikan kesan pengelupasan
  • Tidak meragukan...
Akak yang kat atas ni dia guna set jerawat Shaklee. Dalam masa 3-4 bulan kesannya alhamdulillah.

Apa yang ada dalam set jerawat shaklee tu?

#1 : GLA Complex
ubat jerawat
  • Fungsinya untuk stabilkan hormon dan keaktifan sebum.
  • Jerawat juga berpunca dari ketidakstabilan hormon.
#2 : Sustained Realeased Vitamin C


ubat jerawat
  • Bertindak sebagai antioksidan - menentang infleksi bakteria dan radikal bebas daripada merosakkan kulit dan boleh menyebabkan jerawat.
  • Merangsang pembentukan kolagen - memelihara kulitdan mencantikkan kulit.
#3 : Garlic 

  • Asalnya daripada bawang putih organik.
  • Garlic adalah antibiotik semulajadi.
  • Bertindak ke atas bakteria pada kulit - menghalang pembentukan jerawat.
Bila jerawat dan makin berkurang, dan kemudiannya hilang, kulit pun makin licin.
Boleh juga ambil Collagen Powder macam akak tadi tu....


ubat jerawat
  • Collagen Powderyang memang super best. Rugi tak cuba sebab memang takkan nyesal.
  • Kulit wajah jadi licin dan berseri.
...................................................................................................
...................................................................................................

Memang tak salahlah pilihan akak tu.
Berbaloi dia mencuba shaklee.
So...jangan tunggu lama-lama untuk pulihkan kulit yang bermasalah.
Shaklee dah sediakan yang terbaik untuk semua....tunggu kita je nak beli atau tak (hihihi).

Jom contact saya....saya akan bagitau cara-cara untuk guna set jerawat shaklee ni sebab saya juga salah seorang yang mempunyai kulit bermasalah dan saya juga pengguna set jerawat ini.

Hubungi saya:
Waahida Zulkipli (971611)
Wassap / SMS / Call : 013-6065090
COD : Selama (PERAK dan KEDAH) / Kamunting
Pos seluruh Malaysia














Monday, 9 May 2016

Isu panas SHAKLEE!!! Sambil Tido Pun Dapat.....Dasyatttt



Mula-mula join shaklee waktu saya dalam pantang anak ke3...
Beli set pantang dari BFF
Memang lain benar rasanya bila dah guna
Pastu...tak tunggu lama.
Terus isi borang untuk jadi ahli.

Dah register...mula lah dengar macam-macam pasal SHAKLEE.
Shaklee MLM lah...
MLM HARAM lah...

Meh kita nengok video ni ye...



Kalau tengok sekarang dah ramai pengguna Shaklee ni.
Makin hari makin ramai jadi ahli.
Yang jadi ahli pulak...makin hari makin berjaya (doakan semoga saya berjaya jugak ye).

Ada Apa Dengan Shaklee ni?
  • Tak perlu buat loan dengan bank untuk join Shaklee ni.
  • Tak perlu borong banyak-banyak barang Shaklee...pastu jadi longgokan kat umah sampai expired sebab tak abis jual.
  • Tak perlu merayu sampai memaksa downline untuk cari downline lagi sehingga 10 lapis downline....Upline saya pun tak pernah memaksa.
Dah tu...semua tak perlu... Apa benda nak kena buat?
Sharing...sharing...sharing dan sharing sampai lebam.

Kami di Shaklee dijaga dengan baik oleh team kami. Sentiasa diberi coaching, motivasi, sharing info tentang produk dan macam-macam lagi.
Upline2 pun semua baik2...
Takdenya nak janji-janji bagai bulan bintang planet semua tu.
Kekadang tu diorang sediakan hadiah lagi untuk aktiviti-aktiviti pembakar semangat kami ni.
Takde istilah paksa-memaksa ni.
Sapa yang buat, dia lah yang dapat.
Sapa rajin, insyaAllah ada ganjarannya.

Alhamdulillah saya berada dalam team yang cukup supportive, banyak membantu. Tq2 (cheewaaahhhh macam dah naik stage pulak...doa2kanlah)

Ok...itu saja ceritaku tentang bisnes Shaklee ni.
Atas usaha sendiri sebenarnya...bukan orang lain...
Nak jadi ahli bawah team yang super duper hebat...boleh contact saya ye... 

Waahida Zulkipli (971611)
013-6065090
Shaklee selama/kamunting
Shaklee seluruh malaysia

Sunday, 8 May 2016

Cara Atasi Jeragat dengan Set Jeragat Premium



masalah jeragat

Selain jerawat, masalah kulit yang sering menghantui ramai orang adalah jeragat.

Apa itu jeragat?
Pembentukan jeragat disebabkan oleh pendedahan terlalu kerap ataua lama kepada cahaya matahari.
Pendedahan kepadaradiasi UV-B meningkatkan pengeluaran melanin yang boleh menyebabkan terjadinya tompokan gelap pada kulit. Tompokan ini tidak berbenjol seperti jerawat. Inilah yang dipanggil jeragat.

Cara Menghilangkan Jeragat
Kalau kita search kat google memang banyak cara-cara untuk hilangkan jeragat.
Cara tradisionla pun banyak kannnnn...
Boleh aje dicuba mana-mana yang berkenan di hati dan tak susahkan diri hihihihihi

Kat sini saya nak share cara mudah untuk hilangkan jeragat. InsyaAllah jeragat hilang...sihat pun dapat u olsss....Kelaaasss gitu

#1 : Merawat Sel Yang Rosak

Jeragat adalah sel yang rosak.Untuk hilangkannya kita perlu baiki atau rawat dulu sel-sel yang rosak tu. Nak guna apa?
Tentunya Vivix dari Shaklee.
Fungsi Vivix adalah untuk baiki sel. Vivix satu-satunya produk yang tinggi antioksidannya. Vivix akan baiki sel yang rosak dan kemudian menghalang sel yang dah pulih daripada rosak.

set jeragat



#2 : Rawat Masalah Hormon

Hormon tak stabil juga punca terjadinya jeragat.
Kita pulihkan dan stabilkan hormon dengan Shaklee GLA Complex (Gamma Lenolenic Acid).
Kat pasaran memang banyak produk berasaskan GLA ni...tapi GLA  Complex daripada Shaklee mengandungi 2 kali ganda kandunga GLA.

Jeragat akan mudah hilang bila hormon kita dah stabil...kulit dah sihat kan...

cara atasi jeragat

#3 : Tingkatkan keremajaan kulit dan kelembapan kulit

Vitamin C Shaklee adalah vitamin C terbaik kerana sifatnya "sustained release". Vitamin C ini akan sentiasa kekal dalam darah kita tapi ada caranya ye.


vitamin c untuk jeragat


Vitamin C penting dalam pembentukan kolagen. Ambil vitamin C untuk tingkatkan kolagen dalam badan lebih-lebih lagi bila usia dah menginjak 30-an.
Pengambilan vitamin C secara berterusan akan menyebabkan kulit lebih cerah sekata, melambatkan proses penuaan seterusnya menghalang pembentukan pigmentasi iaitu jeragat.

set jeragat premium

cara atasi jeragat

#4 : Rawat jeragat dari luar

  • Gunakan krim Shaklee Nutriwhite SPF 15 untuk lindungi kulit dari sinaran UV. Sinaran UV adalah punca berlakunya jeragat.


  • Amalkan juga Shaklee Nutriwhite Spot Whitening Treatment. Krim ni dapat membantu tegangkan kulit, cerahkan bahagian jeragat dan juga menghilangkan blackhead.




Jangan risau kalau ada ragu-ragu untuk menggunakan krim ini. Krim ini selamat digunakan. Tidak akan berlaku proses pengelupasan kulit sebagaimana yang terjadi jika menggunakan produk-produk jeragat lain di pasaran.

Produk Shaklee adalah selamat digunakan. Tiada bahan terlarang.

Boleh hubungi saya untuk dapatkan Set Jeragat Premium ini. Anda juga boleh cuba Set Asas Jeragat.

Hubungi:
Waahida (971611)
SID Selama, Kamunting
013-6065090


Saturday, 7 May 2016

Hati-hati dengan Funsi Kolagen - Apa sebenarnya Kolagen?



Ramai antara kita yang salah anggap tentang kolagen. Pada mulanya saya juga beranggapan kolagen tu sekadar untuk cantikkan kulit wajah aje...

Tapi sebenarnya salah... Fungsi kolagen lebih dari itu.

Apa sebenarnya kolagen?

  • Kolagen  adalah protein  utama bagi tisu sokongan dalam badan kita.
  • 30% daripada jumlah protein adalah kolagen.
  • Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kuekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.
Jom kita baca fungsi kolagen pula.


 Fungsi Kolagen
  • menstabilkan struktur, melembap, menegang dan menganjalkan kulit
  • mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan
  • memudahkan tidur nyenyak
  • mengawal metabolisme tubuh untuk mencerna secara enzimatik
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada rosak
  • meningkatkan penyerapan kalsium
  • menguatkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit.
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik.
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi (buang toksin)
  • menyokong baik puih tisu dari kecederaan otot dan tulang.
  • memberi tenaga
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf.
Pemilihan KolagenTerbaik
Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung. Ia dianngap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit.
Berat molekulnya rendah dan memudahkan dicerna dan diserap ke dalam usus berbanding kolagen kompleks dari kambing, lembu atau babi.

Banyak jenis kolagen di pasaran sekarang. Buatlah pilihan yang terbaik.

Shaklee Collagen Powder Lemak yang terbakar daripada peningkat unggul.

......................................................................................................................................
BOLEH BACA DI SINI - KOLAGEN IKAN TERUNGGUL
......................................................................................................................................

  • Mengandungi arginin - membantu tidurdanmeningkatkan prestasi bersukan
  • Asid amino - menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari.
  • Glucosamin dan asid hailuronik semulajadi - menyokong baik pulih tisu penyokong terutamanya pada sendi
  • memelihara dan menguatkan rambut dan kuku
  • membantu menguatkan tulang 
  • mengurangkan kemungkinan tulang menjadi rapuh
  • Kurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi
  • Baik untuk mata - kornea perlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan oto mata supaya lebih anjal.
  • Membantu menegangkan kulit dalam melambatkan penuaan.
Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.

Kesan Kekurangan Kolagen
Penghasilan kolagen dalam badan kita akan berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.
Kesan pengurangannya hanya akan dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Sebab tulah bila umur 30 ke atas ramai dah mula nak ambil kolagen.
Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.

Jadinya, makin berusia makin berkuranganlah kolagen dalam badan kita ni.
Sebab itulah, kita dapat lihat golongan berusia 50 tahun ke atas, bukan sahaja struktur kulit yangberubah, kadang-kadang dah ada yang sakit sendi, tulang tak kuat dan sebagainya.

Ubahlah persepsi kita tentang fungsi kolagen.
Kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis (sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain kegunaan kosmetik dan pelembap kulit.


Sempena promosi Mei 2016 ni, jom kita beli Shaklee Collagen Powder ni. Saya sendiri dah rasai kelainannya lepas guna kolagen ni. Memang terbaik.

Pengguna ni ada eczema. Alhamdulillah makin pulih selepas ambil Shaklee Collagen Powder

Elok untuk sakit-sakit sendi, kaki pun dah tak rasa sakit dah lepas guna kolagen.
Hubungi saya untuk dapatkan Shaklee Collagen Powder.
Saya akan berikan cara yang betul menggunakannya.
Sesuatu istimewa menanti sapa-sapaje yang dapatkan Shaklee Collagen Powder daripada sempena promosi Mei 2016.

Waahida
013-6065090
Shaklee Selama
Shaklee Taiping
Shaklee Seluruh Malaysia







Kenapa Dengan Shaklee Collagen Powder??



Supplemen kolagen terunggul,
Kenapa?

Kalau nak tau, Shaklee Collagen Powder mengandungi 7 ramuan utama.


  1. Kolagen dari sisik ikan merah
  • Sisik ikan merah adalah seumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan lain.
  • Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian 'Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat dalam kolagen manusia.
     
      2. Ekstrak biji Camellia Japonica

  • terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
     3. Ekstrak Pfaffia


  • apabila digabungkan dengan ekstrak biji camellia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. 
  • Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
      4. Elastin daripada kolagen ikan

  • memelihara kulitmenjadi fleksibel tetapi tegang
  • memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. 
  • kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.
      5. Vitamin C dan B

  • vit C - menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.
  • vit B - turut serta dalam metabolima karbohidrat, lemak dan proteun untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagendi dalam sel.
      6. Ekstrak kekerang




  • Glucosamine ekstrak kekerang penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.
      7. Lactobacillus acidophilus




  • Sejenis bakteria 
  • membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sitem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen

Kolagen tulen dan bermutu tinggi ini diekstrak dari sisik Ikan Merah.
Kecantikan bukan sahaja terfokus kepada kecantikan kulit semata-mata. Kecantikan keseluruhan tubuh badan luar dan dalam amatlah penting.

Shaklee Collagen Powder lebih dari sekadar collagen.
  • 100% telen, semula jadi danselamat
  • Tiada gula
  • Tiada bahan pengawet dan pewarna
  • Sangat mudah untuk larut dalam air
  • Mudah untuk dibawa dan digunakan
Jom dapatkan Shaklee Collagen Powder sekarang.

Hubungi saya:
Waahida 013-6065090
Shaklee Selama
Shaklee Taiping
Shaklee seluruh malaysia




Friday, 6 May 2016

Detoks Bukan Hanya Untuk Kurus - 10 Sebab Pentingnya Detoks





Kadang-kadang komfius kan kalo tetiba terlintas dalam fikiran kita nak buat detoks.
Aaiiisshhh...jadi ke ni? Boleh ke aku ni?

Ada pulak yang cakap...tak payah la nak detoks-detoks ni..badan dah kurus selim dah....
Kenapa nak buat detoks ni sebenanrnya?
Perlu ke??? (Tangan di bahu...mata ke atas)

Detoks ni bukan semata-mata nak kurus. Tapi ada sebab yang lebih penting dari itu?

Sebab #1
Buang Toksin dari badan

  • Toksin dalam badan kita ni sebenanrnya banyak.
  • Toksin dari pencemaran alam sekitar, pemakanan contohnya bahan pengawetdan macam-macam lagi. Semuanya dah lama ada dalam badan kita. Ia mungkin disimpan dalam tisu dan sel-sel badan. Jadi kenalah detoks dan baiki balik sel-sel yang rosak tu.


Sebab #2
Mencegah Penyakit Kronik

  • Dengan persekitaran tercemar sekarang ni, kita memang mudah terdedah dengan penyakit kronik seperti kanser.
  • Badan kita sebenarnya dah ada fungsi untuk detoks secara semulajadi. Tapi cuba bayangkan dengan cara hidup kita...pemakanan kita...mampukah ianya berfungsi dengan baik? Rasanya fungsi tu dah terbeban sebab terlalu banyak toksin dalam badan kita.
  • Jadi kita kena bantu badan kita untuk jalankan detofikasi dengan baik.
Sebab #3
Meningkatkan Fungsi Sistem Imun
  • Terlalu banyak toksin dalam badan boleh menyebabkan sistem imun kita menjadi lemah.
  • Akibatnya mudahlah mendapat selsema....cepat letih dan boleh jejaskan kualiti hidup.
  • Detoks cara yang betul dan berterusandapat membantu menguatkan sistem imun.
Sebab #4
Menurunkan Berat Badan
  • Toksin menjejaskan keupayaan semulajadi badan untuk membakar lemak seterusnya membawa kepada pertambahan berat badan.
  • Penyakit yang sering dikaitkan dengan isu berat badan ialah kencing manis, penyakit janting dan tekanan darah tinggi.
  • Detoks boleh menyahkan toksin dari disimpan dalam sel-sel badan serta meningkatkan kadar metabolisme
Sebab #5
Melambatkan Penuaan Pra-matang
  • Detoks menjauhkan badan kita daripada radikal bebas yang boleh mempercepatkan proses penuaan...OH TIDAKKKK!! Tak sanggup tua sebelum masanya...
  • Bila dah buat detoks ni...toksin dah takde dalam badan....boleh meningkatkan penyerapan nutrien termasuklah antioksida dan vitamin yang kita ambil seharian.
Sebab #6
Meningkatkan Kualiti Hidup
  • Badan kita tak dapat berfungsi dengan baik kalau dah penuh sangat dengan toksin.
  • Kita mungkin akan dapat sakit sendi, sakit kepala, gangguan pencernaan, masalah tidur dan kekurangan tenaga.
  • Detofikasi boleh hilangkan kemurungan dan ingatan kaan jadi lebih baik.
Sebab #7
Meningkatkan Tenaga
  • Mental, fizikal, emosi dan tenaga kita akan berada pada tahap terbaik selepas melakukan detoks ni. Hebat kannnn...
Sebab #8
Meningkatkan kualiti kulit
  • Cara pemakanan kita dan persekitaran tercemar memberi kesan negatif ke atas kulit kita.
  • Detoks menjadikan kulit kita cantik halus mulus, rambut dan kuku juga menjadi kuat.
Sebab #9
Mental dan Emosi Yang Baik
  • Badan dah bebas toksin, membaik keadaan mental dan emosi kita.
  • Kita akan lebih bersemangat dan boleh membuat keputusan yang lebih baik serta menganalisis sesuatu perkara dengan lebih tepat.
Sebab #10
Mengembalikan Keseimbangan Sistem Badan
  • Sistem penghadaman, sistem saraf dan sistem hormon kita dicipta untuk memberi kesihatan yang optimum untuk badan kita.
  • Tapi apabila toksin penuh dalam badan, sistem ini tidak mampu berfungsi dengan baik.
  • Mudahlah kita mendapat penyakit.
  • Detoks dapat membantu sistem badan kita berfungsi dengan baik.
 Jom detoks dengan cara yang betul.
 Detoks cara betul bukan menahan lapar semata-mata. Tapi mesti pastikan toksin dalam badan betul-betul keluar dan dalam masa yang sama mengekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan. 

Jom hubungi saya untuk dapatkan SET DETOKS SHAKLEE dan cara nak buat detoks dengan betul.





Wednesday, 4 May 2016

Awas!! Bahaya Kurus Yang Anda Mungkin Tak Tahu





Selama ni kita manyangka obesiti atau masalah kegemukan tu sangat menakutkan...tersimpan banyak penyakit di dalamnya.

Tapi jangan tak tau....kurus juga boleh mengundang bahaya.
Bahaya kurus memang kita tak namapak.
Fizikalnya nampak cantik....terasa jeles pulak tengok orang yang selim melim ni kannnn....
Tak salah mengidam nak badan super model....

Tapi untuk mereka yang kurus....hati-hatilah!!
Terlalu selesa dengan bentuk badan sekarang sehinggakan hari-hari boleh makan fast food...hari-hari makan banyak...opsss

Jangan sangka orang kurus tiada lemak.
Lemak yang terlindung dan tak nampak tu lagi bahaya tau...
Pernah dengar tak "visceral fat"???
Saya pun baru tahu tentang visceral fat ni.





Visceral fat adalah lemak yang disimpan dalam rongga perut dan juga organ dalaman. Ia boleh membawa kepada penyakit merbahaya seperti penyakit kencing manis, penyakit jantung, strok dan juga boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang.

Kenapa bahaya?
Sebabnya visceral fat ni ditukar kepada kolesterol. Kolesterol ni tak boleh diserap dalam darah tetapi dibawa ke seluruh badan melalui saluran darah. Ada 2 jenis koles terol iaitu LDL(kolesterol jahat) dan HDL(kolesterol baik). Yang baik tu dapat melindungi kitadari penyakit jantung. Yang jahat tu sangat bahaya.
Nak senang paham...kalau kadar LDL tu lagi tinggi, lama kelamaan saluran darah tu jadi tersumbat. Bila dah tersumbat, aliran darah jadi terganggu dan membawa kepada banyak masalah kesihatan.

Jadi...berbalik kepada yang asal tadi, badan yang kurus jangan disangka sihat. Jalanilah pemeriksaan kesihatan di hospital.
Sebagai langkah pencegahan, jagalah pemakanan kita.
Jangan takut untuk DETOKS badan. Detoks bukan untuk kurus...tapi detoks untuk membuang toksin dalam badan.

JOM DETOKS!!!!