Cara Atasi Jeragat dengan Set Jeragat Premium



masalah jeragat

Selain jerawat, masalah kulit yang sering menghantui ramai orang adalah jeragat.

Apa itu jeragat?
Pembentukan jeragat disebabkan oleh pendedahan terlalu kerap ataua lama kepada cahaya matahari.
Pendedahan kepadaradiasi UV-B meningkatkan pengeluaran melanin yang boleh menyebabkan terjadinya tompokan gelap pada kulit. Tompokan ini tidak berbenjol seperti jerawat. Inilah yang dipanggil jeragat.

Cara Menghilangkan Jeragat
Kalau kita search kat google memang banyak cara-cara untuk hilangkan jeragat.
Cara tradisionla pun banyak kannnnn...
Boleh aje dicuba mana-mana yang berkenan di hati dan tak susahkan diri hihihihihi

Kat sini saya nak share cara mudah untuk hilangkan jeragat. InsyaAllah jeragat hilang...sihat pun dapat u olsss....Kelaaasss gitu

#1 : Merawat Sel Yang Rosak

Jeragat adalah sel yang rosak.Untuk hilangkannya kita perlu baiki atau rawat dulu sel-sel yang rosak tu. Nak guna apa?
Tentunya Vivix dari Shaklee.
Fungsi Vivix adalah untuk baiki sel. Vivix satu-satunya produk yang tinggi antioksidannya. Vivix akan baiki sel yang rosak dan kemudian menghalang sel yang dah pulih daripada rosak.

set jeragat



#2 : Rawat Masalah Hormon

Hormon tak stabil juga punca terjadinya jeragat.
Kita pulihkan dan stabilkan hormon dengan Shaklee GLA Complex (Gamma Lenolenic Acid).
Kat pasaran memang banyak produk berasaskan GLA ni...tapi GLA  Complex daripada Shaklee mengandungi 2 kali ganda kandunga GLA.

Jeragat akan mudah hilang bila hormon kita dah stabil...kulit dah sihat kan...

cara atasi jeragat

#3 : Tingkatkan keremajaan kulit dan kelembapan kulit

Vitamin C Shaklee adalah vitamin C terbaik kerana sifatnya "sustained release". Vitamin C ini akan sentiasa kekal dalam darah kita tapi ada caranya ye.


vitamin c untuk jeragat


Vitamin C penting dalam pembentukan kolagen. Ambil vitamin C untuk tingkatkan kolagen dalam badan lebih-lebih lagi bila usia dah menginjak 30-an.
Pengambilan vitamin C secara berterusan akan menyebabkan kulit lebih cerah sekata, melambatkan proses penuaan seterusnya menghalang pembentukan pigmentasi iaitu jeragat.

set jeragat premium

cara atasi jeragat

#4 : Rawat jeragat dari luar

  • Gunakan krim Shaklee Nutriwhite SPF 15 untuk lindungi kulit dari sinaran UV. Sinaran UV adalah punca berlakunya jeragat.


  • Amalkan juga Shaklee Nutriwhite Spot Whitening Treatment. Krim ni dapat membantu tegangkan kulit, cerahkan bahagian jeragat dan juga menghilangkan blackhead.




Jangan risau kalau ada ragu-ragu untuk menggunakan krim ini. Krim ini selamat digunakan. Tidak akan berlaku proses pengelupasan kulit sebagaimana yang terjadi jika menggunakan produk-produk jeragat lain di pasaran.

Produk Shaklee adalah selamat digunakan. Tiada bahan terlarang.

Boleh hubungi saya untuk dapatkan Set Jeragat Premium ini. Anda juga boleh cuba Set Asas Jeragat.

Hubungi:
Waahida (971611)
SID Selama, Kamunting
013-6065090


Comments

Popular posts from this blog

MASALAH KEPUTIHAN : PUNCA DAN CARA MENGATASINYA

Kenali Warna Najis Bayi Anda Sama Ada Normal Atau Tidak

Bahaya Jaundis Yang Perlu Kita Tahu