Thursday, 20 March 2014

Tips Memilih Soya Yang Baik

Banyak sangat jenama soya yang dijual di pasaraya ataupun kedai runcit. Macam2 iklan pun boleh kita lihat. Semuanya menyatakan kelebihan soya masing2. Tapi tahukah anda cara ataupun tips memilih soya yang baik? Jom sama2 kita lihat.

Tips Memilih Soya Yang Baik #1

  • Organik - kalau tak, nutirsinya akan berkurang. Penggunaan pesticides, fungicides dan herbicides sangatlah tidak elok.

Tips Memilih Soya Yang Baik #2

  • Non-GMO (Tidak diubahsuai secara genetik) - memerlukan modal yang banyak
    • Kebanyakan soya di pasaran adalah GMO di mana DNAnya telah dicampur sama ada dengan DNA haiwan ataupun tumbuhan dan menjadikannya tidak stabil. Kosnya lebih murah.
    • Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian Government Scientist menekankan bahawa berdasarkan kajian , toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan di dalam sel tumbuhan. Ia boleh mengakibatkan kesan alergy dan potensi kanserBahaya kan!!!
    • Non-GMO dihasilkan di bawah program yang digelar Identity Preservation Program (IPP) di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses penanaman sehingga saat pemprosesannya.

Tips Memilih Soya Yang Baik #

  •  Perlu ada 9 asid amino perlu (badan tidak dapat hasilkannya)
    • Badan perlukan kesemua 9 asid amino untuk hasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi dan enzim.
    • Jika salah satu hilang, keupayaan sistem imun akan menurun sebanyak 30% dan banyak fungsi badan yang penting akan terganggu.

Tips Memilih Soya Yang Baik #4

  • Tanpa Alkohol
    • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dengan air.
    • Alkohol haram.
    • Alkohol akan musnahkan kandungan isoflavone sehingga 88%.
    • Isoflavone diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser peparu, menyeimbangkan hormon dan menaikkan berat tulang.

Tips Memilih Soya Yang Baik #5

  • Tiada Bahan Anti-thyroid/anti-growth
    • Perlu disingkirkan melalui proses mengekstrak yang masih dapat mengekalkan kuantiti asib amino dan isoflavone.

Tips Memilih Soya Yang Baik #6

  • Tanpa pemanasan
    • Asid amino sangat sensitif dengan suhu yang tinggi.
    • Dalam beberapa kajian, protein yang dimasak akan mengalami kemusnahan beberapa asid amino sehingga 50%.
    • Jika seseorang itu mengamalkan pengambilan asid amino yang tidak lengkap, perkembangan otak, hormon dan tisu2 badan yang lain akan berkurang.

Tips Memilih Soya Yang Baik #7

  • Ada Unsur Kalsium
    • Kajian menunjukkan bahawa serbuk soya sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang.
    • Unsur kalsium perlu ditambah secukupnya dalam soya itu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tersebut.
    • Kebanyakan pengusaha/ pengeluar tidak menambah kalsium secukupnya.
Pilihlah soya yang baik untuk anda dan insan tersayang. Ingin dapatkan soya terbaik daripada Shaklee??
Hubungi saya:

Waahida Zulkipli
0136065090
Fanpage: Cikgu Super Vitamin

Wednesday, 19 March 2014

Kebaikan dan Kelebihan ESP Shaklee

    Mac 2014 adalah bulan promosi ESP. Apa maknanya tu?? Buy 6 free 1 la. Apa kelebihan kalo beli 6 percuma 1 bulan ni??

  • Sah2 la anda akan dapat free 1 kalo beli 6 kan.
  • Beli 6 so bayar pun untuk 6 la. Tapi percuma 1...dah save banyak dah kat situ.
  • Bila dah beli 6, secara otomatik anda dah jadi ahli shaklee tanpa perlu membayar yuran keahlian sebanyak RM75 tu. Untung kan.
  • Pastu 15 April nanti anda akan dapat pulak cashback sebanyak RM35. Free2 masuk akaun. Untung lagi. Tak nak ke??

Apakah Kebaikan dan Kelebihan ESP Shaklee?


Inilah antara kelebihan dan kebaikan ESP Shaklee. Satu-satunya soya Non-GMO dengan 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.

Istimewa untuk anda, jika anda membeli ESP ini dari kami, anda akan dibekalkan dengan ebook spesel 11 Amazings ESP Recipes. Ebook ini hanya dari kami (tiada kaitan dengan pihak Shaklee). Di dalamnya terkandung 11 resepi istimewa ESP yang tentunya sedap dan sihat.

Ingin dapatkannya???Jom hubungi saya segera!!

Waahida Zulkipli
0136065090


Kelebihan Webinar Bersama Team Shaklee Kami


     "Dah ramai dah yang join ahli ni."
     "Ish...takpela...saya beli dengan akak jelah."
     Tapi sebenarnya banyak kelebihan bila anda daftar sebagai ahli Shaklee.

  • Boleh beli harga ahli
  • Jika pembelian atau point terkumpul bulan tu banyak, akan dapat cashback pertengan bulan depan
  • Dapat bantu tambah pendapatan keluarga 

      Disebabkan dah ramai orang yang sign in sebagai Shaklee Independent Distributor (SID), makanya anda, anda dan anda perlu bijak memilih untuk berdaftar di bawah sesiapa sahaja. Tapi dinasihatkan di sini, pilihlah upline yang betul2 dapat membantu dan membimbing anda walau dengan apa cara sekalipun. Tak semestinya pilih jiran sebelah rumah sebagai upline. No...no...no. Yang jauh tak bermakna sukar untuk anda mendapat coaching.
      Ingin saya nyatakan di sini, jika anda berada bersama-sama group Shaklee kami, anda sentiasa akan dibimbing oleh upline2 yang sangat hebat. YES!!! SENTIASA!!!
Bagaimana ye?? Melalui WEBINAR!! Webinar adalah salah satu kelebihan team Shaklee kami.


Apakah Webinar?

     Webinar adalah web conference di mana persidangan interaktif atau bengkel online. Webinar membolehkan aliran maklumat atau mesej berasaskan teks, suara atau video dikongsi bersama walaupun dalam lokasi yang jauh dengan adanya internet.
     Jika anda menyertai Team Shaklee kami, anda akan sentiasa dibimbing dengan pelbagai cara termasuklah webinar. Kebanyakan upline berada jauh dari kami, tapi itu bukan masalah besar pun. Dengan adanya upline2 yang super hebat, yang sentiasa membantu dan membimbing kami, InsyaAllah kami juga hebat seperti mereka. Ilmu yang dikongsi merangkumi pelbagai aspek. Bukan tertumpu kepada bisnes Shaklee sahaja malah rohani juga.

Apakah Kelebihan Webinar Team Shaklee Kami?

  • Untuk SID baru, anda akan diperkenalkan dengan bisnes Shaklee ni melalui perkongsian blog, video dan apa sahaja dengan orang lain. 
  • Anda akan diajar cara membuat blog dan fanpage sebagai medium bisnes online anda.
  • Anda akan diajak mendengar tentang kejayaan2 orang lain dalam team shaklee kami.
  • Dalam masa yang sama anda boleh bersoal jawab dengan speaker.
  • Dengan teknologi canggih sekarang ni, melalui telefon pintar pun dah boleh berwebinar. Sambil tidurkan anak, buat kerja rumah atau apa2 jelah. Mudahkan.
    Memang sangat bertuah berada dalam team Shaklee kami. Upline2 tidak akan tinggalkan anda terkontang kanting sendirian. Bimbingan, tunjuk ajar dan juga motivasi adalah makanan kami. 
Pilihan memang di tangan anda. Tapi pilihlah dengan bijak. Jika anda ingin menyertai dan merasai sendiri kelebihan team Shaklee kami, bolehlah hubungi saya

Waahida bt Zulkipli (SID Selama/Kamunting Perak)
0136065090
FB: wawa waahida
Page : Cikgu Super Vitamin