Posts

Showing posts from March, 2014

Tips Memilih Soya Yang Baik

Image
Banyak sangat jenama soya yang dijual di pasaraya ataupun kedai runcit. Macam2 iklan pun boleh kita lihat. Semuanya menyatakan kelebihan soya masing2. Tapi tahukah anda cara ataupun tips memilih soya yang baik? Jom sama2 kita lihat.
Tips Memilih Soya Yang Baik #1Organik - kalau tak, nutirsinya akan berkurang. Penggunaan pesticides, fungicides dan herbicides sangatlah tidak elok. Tips Memilih Soya Yang Baik #2 Non-GMO (Tidak diubahsuai secara genetik) - memerlukan modal yang banyakKebanyakan soya di pasaran adalah GMO di mana DNAnya telah dicampur sama ada dengan DNA haiwan ataupun tumbuhan dan menjadikannya tidak stabil. Kosnya lebih murah.Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian Government Scientist menekankan bahawa berdasarkan kajian , toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan di dalam sel tumbuhan. Ia boleh mengakibatkan kesan alergy dan potensi kanserBahaya kan!!!Non-GMO dihasilkan di bawah program yang digelar Identity Preservation Program (IPP) di mana kacang soya…

Kebaikan dan Kelebihan ESP Shaklee

Image
Mac 2014 adalah bulan promosi ESP. Apa maknanya tu?? Buy 6 free 1 la. Apa kelebihan kalo beli 6 percuma 1 bulan ni??

Sah2 la anda akan dapat free 1 kalo beli 6 kan.Beli 6 so bayar pun untuk 6 la. Tapi percuma 1...dah save banyak dah kat situ.Bila dah beli 6, secara otomatik anda dah jadi ahli shaklee tanpa perlu membayar yuran keahlian sebanyak RM75 tu. Untung kan.Pastu 15 April nanti anda akan dapat pulak cashback sebanyak RM35. Free2 masuk akaun. Untung lagi. Tak nak ke?? Apakah Kebaikan dan Kelebihan ESP Shaklee?
Inilah antara kelebihan dan kebaikan ESP Shaklee. Satu-satunya soya Non-GMO dengan 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.
Istimewa untuk anda, jika anda membeli ESP ini dari kami, anda akan dibekalkan dengan ebook spesel 11 Amazings ESP Recipes. Ebook ini hanya dari kami (tiada kaitan dengan pihak Shaklee). Di dalamnya terkandung 11 resepi istimewa ESP yang tentunya sedap dan sihat.
Ingin dapatkannya???Jom hubungi saya segera!!
Waahida Zulkipli 01360…

Kelebihan Webinar Bersama Team Shaklee Kami

Image
"Dah ramai dah yang join ahli ni."
     "Ish...takpela...saya beli dengan akak jelah."
     Tapi sebenarnya banyak kelebihan bila anda daftar sebagai ahli Shaklee.

Boleh beli harga ahliJika pembelian atau point terkumpul bulan tu banyak, akan dapat cashback pertengan bulan depanDapat bantu tambah pendapatan keluarga 
      Disebabkan dah ramai orang yang sign in sebagai Shaklee Independent Distributor (SID), makanya anda, anda dan anda perlu bijak memilih untuk berdaftar di bawah sesiapa sahaja. Tapi dinasihatkan di sini, pilihlah upline yang betul2 dapat membantu dan membimbing anda walau dengan apa cara sekalipun. Tak semestinya pilih jiran sebelah rumah sebagai upline. No...no...no. Yang jauh tak bermakna sukar untuk anda mendapat coaching.
      Ingin saya nyatakan di sini, jika anda berada bersama-sama group Shaklee kami, anda sentiasa akan dibimbing oleh upline2 yang sangat hebat. YES!!! SENTIASA!!!
Bagaimana ye?? Melalui WEBINAR!! Webinar adalah salah s…