Sunday, 14 October 2018

Cara Berkesan dan Selamat Untuk Hilangkan Masalah Jeragat

Risau dengan jeragat yang makin banyak kat muka?? Sampai rasa segan nak keluar rumah jumpa orang?? Ada tak yang terpaksa tempek bedak tebal-tebal untuk tutup jeragat??
Itu bukan selesai masalah...tapi lari daripada masalah.

punca jeragat

Anda sebenarnya perlu tahu cara berkesan dan selamat untuk hilangkan masalah jeragat.

Punca Masalah Jeragat

1. Sinaran UV

  • Terdapat sel pada lapisan kulit kita yang dikenali sebagai melanocytes bertindak untuk menghasilkan melanin. Melanin adalah sejenis pigmen yang berfungsi untuk melindungi kulit daripada bahaya sinar uv.
  • Tetapi, jika sel melanocyte ini menjadi terlalu aktif, lebih banyaklah pigmen melanin yang terhasil menjadikan sel kulit kita berjeragat.
2. Peningkatan Usia
  • Jeragat mudah terjadi apabila usia makin meningkat. Ini kerana kulit kita sudah kekurangan kolagen yang bertindak merawat sel kulit yang rosak dan mati.
  • Lama kelamaan, kulit sudah tidak dapat menghasilkan kolagen menyebabkan jeragat mudah terbentuk dan  semakin bertambah.
3. Pengambilan ubat-ubatan
  • Terdapat juga beberapa jenis ubat yang memberi kesan sampingan terhadap keupayaan kulit menghasilkan kolagen menyebabkan pengeluaran jeragat.
4. Pemakaian Kosmetik
  • Ramai yang tidak sedar, terdapat alat kosmetik yang boleh menghakis lapisan kulit. Lama-kelamaan lapisan kulit menjadi makin nipis. Ini memudahkan sinaran uv menembusi sel kulit.

Cara Menghilangkan Masalah Jeragat

Masalah jeragat perlu dirawat bukan sahaja dari luaran...yang penting dalaman.
Kita perlu pulihkan balik lapisan kulit yang sudah rosak dan tidak sihat.

Jom baca perkongsian daripada Norhaslinda Aziz ini:


[TIADA LAGI JERAGAT YANG MEMALUKAN DENGAN GLA COMPLEX SHAKLEE]
.

Saya seorang pelajar jurusan Pastry and Bakery dan berumur 18 tahun. Sepanjang bergelar seorang pelajar hidup saya sangat sibuk sehingga tiada masa untuk uruskan diri untuk tampil cantik. Bila dh ambil kursus pastry and bakery tahu-tahu jela, kita akan lebih terdedah kepada haba yang panas. Selalu berdepan dengan panas oven yang besar dekat kitchen. Kelas pagi sampai malam kadang duduk dekat kitchen.
.

Malangnya pada semester ke-3 saya perasan muka saya ada kesan-kesan hitam yang ada dekat bawah mata. Walaupun sedikit dah boleh menggusarkan diri saya. Bila saya lihat betul-betul barulah saya tahu rupanya jeragat. Punyalah sedih masa itu, tak tahu macam mana nak hilangkan jeragat. Belilah pelbagai produk jenama apa pun tetap gitu je malah makin besar pulak. Jadi bila muka dah ada jeragat cara saya nak tutup ye terpaksa lah pakai conceler. Banyakkan pergi kelas dengan pakai conceler.
.

Sehingga tamat belajar dan mula bekerja jeragat tidak juga berkurang. Jadi bila dah bekerja saya Google untuk hilangkan jeragat tapi untuk remaja tak ada pun. Saya dengan nekad tanya dengan salah satu blog tentang jeragat. Risau juga pada awalnya sebab takut tak boleh hilang lagi pun mahalkan produk tu. Dengan senekadnya hati saya beli juga 2 botol GLA Complex.
.

Selepas beberapa minggu saya dapati kulit wajah saya tidak berjeragat lagi. Paling best GLA Complex ini boleh stabil period yang huru hara ini. Memang tak menyesal saya beli produk daripada Shaklee ini. Seperti tidak percaya bila upline saya kata belum pernah lagi jumpa jeragat remaja.


set jeragat


GLA Complex dan Sustained Release Vitamin C

Untuk merawat jeragat kita perlulah merawat punca. Punca hormon huru hara dan tak stabil boleh dirawat dengan GLA Complex.

gla untuk jeragat


Untuk penghasilan kolagen dalam badan, kita perlukan vitamin C. Apabila umur meningkat, kolagen dalam badan mula berkurang. Sebenarnya vitamin C yang diambil tidak disimpan dalam badan. Ianya akan dikeluarkan jika berlebihan. Sebab tu penting untuk kita memilih Vitamin C. Kenapa mesti pilih Sustained Release? (Boleh hubungi saya kalau nak tahu)

Vitamin C ini juga merupakan antioksidan yang membntu melawan radikal bebas yang merosakkan kulit. Kita tahu vitamin C ni menguatkan sistem imunisasi badan. Kulit juga perlukan sistem imunisasi yang tinggi. Kulit rosak dan berjerwat maksudnya sistem imun kulit adalah lemah. Jadi vitamin C sangatlah penting untuk merawat kerosakamn kulit.



set jeragat berkesan


Masih tercari-cari cara untuk hilangkan jeragat?
Tak perlu tunggu lama sebab jeragat tu makin lama akan makin menebal.

Jom hubungi saya dengan segera. Saya bukan sahaja penjual, malah saya juga menggunakan kedua-dua vitamin ini untuk kesihatan.

Waahida Zulkipli (ID 971611)
No Tel: 013-6065090

COD area: Selama Perak, Selama Kedah, Kamunting, Batu Kurau

Dapatkan DISCOUNT PEMBELIAN dengan menjadi AHLI SHAKLEE 

No comments:

Post a comment

TQ FOR UR COMMENTS... :-)

Cara Berkesan Meningkatkan Bilangan Sperma Yang Suami Perlu Tahu

Suami isteri yang berkahwin pasti impikan zuriat sendiri. Apabila sudah lama berkahwin, namun masih belum dikurniakan anak, pasangan dinasih...