Posts

Showing posts from 2016

Soya Terbaik Di Pasaran Dunia: ESP Shaklee

Image
ESP Shaklee sememangnya produk Shaklee yang berhantu....disukai ramai.
Tapi ada juga yang mengecam...kononnya bahaya kalau ambil soya ni...

Hah...dia tak tau soya camana yang bahaya tu.
ESP ni bukan calang2 soya ye....jauh sangat kalo nak bandingkan dengan air soya kat supermarket tu.

Jom baca apa kelebihan ESP Shaklee ni. Baca sampai habis baru buat konklusi...

Kajian Klinikal Saintis Dunia
ESP ni bukan main bancuh  gitu je. Tapi ada kajian yang dilakukan oleh saintis terkemuka.
Selepas kajian oleh Saintis Shaklee....diserahkan pulak pada saintis luar yang takde sangkut paut dengan Shaklee.


Satu-satunya Produk Yang Ada 9-Asid Amino Perlu Protein yang sihat diperlukan oleh badan kita untuk membina sel yang sihat. Kalau pembinaan sel tu tak sihat...macam penyakit akan dapat.
Terdapat 21 jenis asid amino dalam unsur protein.

12 daripadanya ialah non-essential amino acid dan dihasilkan oleh badan kita9 daripadanya ialah essential amino acid yang hanya boleh didapati daripada makanan yang …

Nak Beli Supplement Tambahan?? Pastikan Ianya Selamat Dan Diuji Saintis Terkemuka.

Image
Jom tengok dulu keratan akhbar di bawah ni.




Bila baca keratan akhbar ni...rasa loya2 pulak tekak. Berani beli supplement atau kosmetik sesuka hati je?? Saya tak tau u ols camana....tapi saya tak berani. 
Mungkin setiap orang ada pengalaman sendiri....saya pun ada. Sebelum ni sangat teruja tengok iklan kosmetik kat tv. Bila dah pakai dalam tempoh yang agak lama....kulit muka memang jadi elok. Tapi bila stop....akan jadi teruk.
Sehinggalah saya bertemu dengan Shaklee. Tak sangka dah 3 tahun menjadi pengguna Shaklee. Alhamdulillah Shaklee memang terbukti selamat.
Apa Perlu Buat Sebelum Beli Sesuatu Produk
1. Halal Shaklee mempunyai sijil halal ye.


2. Keluaran syarikat yang tahan lama Kaji tentang syarikat pengeluaran sesuatu produk yang ingin dibeli.Adakah ianya kukuh?Berapa lama ia wujud? 3. Kajian yang banyak dan terbukti Perlu ambil tahu tentang kajian yang telah dibuat terhadap produk tersebut.Produk Shaklee sendiri sebenarnya telah melalui lebih 100 000 ujian kualiti setiap tahun bagi …

Tips Haid Kembali Lancar, Bantu Atasi Masalah Kesuburan

Image
Masalah haid tidak teratur jangan dibiarkan. Waktu remaja kesannya mungkin biasa2 je....tapi bila dah berumahtangga masalah lain mungkin akan menyusul.
Masalah haid tidak teratur tidak boleh diambil mudah. Ia mungkin menyukarkan pasangan suami isteri untuk mendapatkan anak.
Selain itu, emosi juga akan terganggu, cepat letih dan mudah marah. So, jangan ambik mudah ye.

Untuk mengira kitaran haid...boleh klik di sini.

Jom tengok video ni...


Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung
Punca Haid Tidak Teratur Masalah obesiti atau pertambahan berat badan yang mendadak.Penurunan berat badan yang banyak-aktiviti fizikal atau senaman yang melampau.Pengambilan pil perancang dalam tempoh yang terlalu lama.Fibroid rahim yang menyebabkan pendarahan yang banyak dan tempoh haid yang terlalu lama.Mengalami penyakit kronik seperti kanser.Tekanan emosi disebabkan oleh masalah kerja atau peribadi.Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS), masalah reproduksi yang terjadi daripada ketidakseimbangan ho…

Tips Haid Kembali Lancar, Bantu Atasi Masalah Kesuburan

Image
Masalah haid tidak teratur jangan dibiarkan. Waktu remaja kesannya mungkin biasa2 je....tapi bila dah berumahtangga masalah lain mungkin akan menyusul.
Masalah haid tidak teratur tidak boleh diambil mudah. Ia mungkin menyukarkan pasangan suami isteri untuk mendapatkan anak.
Selain itu, emosi juga akan terganggu, cepat letih dan mudah marah. So, jangan ambik mudah ye.

Untuk mengira kitaran haid...boleh klik di sini.

Jom tengok video ni...


Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung
Punca Haid Tidak Teratur Masalah obesiti atau pertambahan berat badan yang mendadak.Penurunan berat badan yang banyak-aktiviti fizikal atau senaman yang melampau.Pengambilan pil perancang dalam tempoh yang terlalu lama.Fibroid rahim yang menyebabkan pendarahan yang banyak dan tempoh haid yang terlalu lama.Mengalami penyakit kronik seperti kanser.Tekanan emosi disebabkan oleh masalah kerja atau peribadi.Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS), masalah reproduksi yang terjadi daripada ketidakseimbangan ho…

Tekanan Darah Tinggi Penyumbang Utama Kematian

Image
Tekanan darah tinggi atau Hypertensi adalah penyakit dalam diam yang membawa kepada komplikasi dan juga kematian. Ia kini menjadi pembunuh utama di Malaysia.


Jenis Tekanan Darah
Tekanan darah kita diukur dalam 2 bacaan, contohnya 140/75. Nombor di atas - tekanan sistolik (140)Nombor di bawah - tekanan diastolik (75) Punca-punca Hypertensi/ Darah Tinggi
Penyebab berlakunya darah tinggi susah untuk diketahui walaupun selepas pemeriksaan doktor. Kita selalu mengaitkan darah tinggi ini dengan stress.
Terdapat beberapa sebab yang boleh dikaitkan dengan darah tinggi iaitu: Penyakit buah pinggangUbat-ubatan steroid dan antiradang bukan steroidFaktor keturunanGaya hidup yang tidak sihat seperti merokok dan alkohol boleh menyebabkan komplikasi darah tinggi (penyakit jantung dan strok)Gejala dan Tanda Darah Tinggi
Tiada tanda-tanda spesifik. Sebab itulah darah tinggi dikatakan boleh membunuh secara senyap. Kadang-kadang pesakit mungkin mengalami pening atau sakit kepala. Jika sering pening dan saki…

CARA MENDAFTAR AHLI SHAKLEE

Image
Nak jadi ahli Shaklee???
Senang je....ada 2 cara kalau u ols nak daftar ahli...



Cara #1: Bayaran Pendaftaran sebanyak RM69

ATAU

Cara #2: Membuat pembelian sebanyak 200uv (points) dan ke atas (lebih kurang RM650)...u ols layak dapat keahlian percuma.

Bagaimana Nak Daftar Ahli Shaklee?

#1. Yang ni senang je...U ols boleh hubungi saya, Waahida bt Zulkipli (013-6065090)...saya akan uruskan semuanya. Sekarang mudah aje...saya klik2 kat internet...buat bayaran secara online...nanti Shaklee akan poskan starter kit untuk u ols....

Ataupun...

#2. Kalo u ols berada hampir dengan branch Shaklee dan nak daftar sendiri...takde masalah.
Boleh terus walk in ke branch berhampiran...dan daftarlah menggunakan ID saya 971611 sebagai sponser.

Ada Yuran Tahunan Ke?

Bermula September 2016, setiap ahli Shaklee perlu membeli baucer RM30. Ini bukan yuran ye.
Kalau yuran...sah2 la kita tak dapat balik duit tu kan. Baucer RM30 ini kita boleh guna balik untuk membeli barangan Shaklee dalam tempoh 3 bulan. Pembelian…

Pengedar Shaklee Selama, Kamunting dan Taiping, Perak

Image
Saya adalah pengedar Shaklee kawasan Selama, Kamunting dan Taiping, Perak. Dah 3 tahun lebih terjebak dengan bisnes Shaklee ni.



Mula2 saya hanya sebagai pengguna je. Saja nak cuba ESP. Masa tu dalam pantang anak no3. Memang rasa lain. Saya minum ESP utk brekfes....Lunch pulak saya ambil kul4 petang. Mak saya pernah tanya..."Tak lapar ke??"
Memang x lapar pun.

Lepas tu terus daftar jadi ahli...
Bila dah rasa sendiri kesannya...memang kita akan rasa sayang kan....Dan selama tempoh ini jugalah saya ambil ESP.
Bila dah jadi ahli...satu persatu vitamin Shaklee saya cuba. Of course lah bila dah jadi ahli saya dapat beli dengan harga yang lebih murah.

Kenapa Saya Sangat Syorkan Vitamin Shaklee?

Tagline Shaklee:
ALWAYS SAFE (Sentiasa Selamat)
ALWAYS WORKS (Sentiasa Berkesan)
ALWAYS GREEN (Sentiasa Mesra Alam)

#1. Ketulenan 
Tiada jalan pintas untuk kualiti.
Vitamin Shaklee dihasilkan melalui proses kawalan penilaian industri yang amat ketat. Ianya melebihi piawaian yang ditetapkan ole…

Usah Risau Jika Hamil di Bulan Puasa

Image
Selamat Menyambut Ramadhan semua ye...
Baru hari pertama hari ni kan...

Semuanya semangat bangun sahur...
Anak sulung saya darjah 1...kejut sekali je terus bangun...hihihi...
Harap2 dia dapat puasa penuh hari ni.

Mak-mak yang hamil pulak macamana??
Boleh puasa asalkan kesihatan ibu dan baby baik.
Kalau dah seharian asyik muntah je...boleh berbuka.
Kena tau kondisi kesihatan sebelum berpuasa.

Kalo takde apa2 yang memudaratkan...alhamdulillah boleh puasa.
Jangan lupa sahur ye....

Jom baca tips untuk ibu hamil yang nak puasa.
 Ambil makanan tinggi serat seperti roti bijirin penuh dan beras perang. Makanan ini ambil masa yang lama untuk dihadamkan dan dapat membantu kekalkan tahap tenaga lebih lama.Kurangkan makanan bergula kerana ia dibakar dengan cepat.Ambil protein daripada sumber seperti ayam, daging, telur dan kekacang.Jangan lupa buah-buahan dan sayuran yang kaya dengan sumber vitamin dan mineral.Waktu berbuka pastikan pengambilan makanan daripada semua kumpulan makanan utama.Pengam…

Bila dah Rasai Kesannya....Tindakan Luar Biasa Telah Dibuat

Image
Nak beli rumah sekarang ni susah. Kalau takde duit simpanan untuk bayar deposit memang tak dapat la nak beli rumah.
Harga rumah pulak bukannya makin turun....makin menuju angka yang memang tak tercapai dek akalmu lah.
Bukan di KL...Ipoh...JB dan bandar-bandar besarje tauu...kat Pekan Selama Perak ni pun harga dah makin meninggi....Sedih kannnnn...

Itu cerita pasal rumah.
Bila masuk bab perbelanjaan bulanan pulak....tiap-tiap bulan banyak je bil nak kena bayar kannn...
Rumah dah tak mampu beli...dah tu nak kena menyewa la pulak...
Seminggu sebelum gaji masuk dah kuar senarai apa yang nak kena bayar...dan berapa pulak balance yang ninggalnya...
Andai kata ada saluran lain selain gaji bulanan yang boleh tolong bayarkan bil2...yuran taska anak...pinjaman PTPTN tu...alangkah bahagianya kan...

Hoooooiiiiii....berangan jelah kalo takat duk imagine je dari taun lepas....adeiiiii
Jom nengok video ni sat....


Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.


Bermula den…

Tips Mudah Hilangkan Jeragat...Selamat Datang Kulit Sihat

Image
Pernah tak kita tengok muka orang tu cantik je bila dia make up...
tak nampak celanya.
Tapi bila dia tanpa make up...dari jauh lagi dah nampak tompok-tompok hitam di muka...
Jeragat di muka hanya ditutup dengan menggunakan krim dan foundation sahaja.
Patutnya harus ada usaha untuk hilangkan terus jeragat tu kannnn.....

Jeragat pada asasnya harus dirawat dari dalam.
Masalah ketidakstabilan hormon kita boleh menyebabkan masalah jeragat.
Bagi yang dah berusia lewat 30-an harus jaga-jaga  ye...

Tips mudah untuk hilangkan jeragat!!!
Mudah saja...



Set jeragat ini untuk merawat jeragat dari dalam. Baiki dan pulihkan balik sel-sel yang rosak.
Selain itu, produk BEBAS PARABEN, iaitu Daily Defense Whitening Essence dari rangkaian NUTRIWHITE SHAKLEE. Sangat penting ye untuk memastikan produk itu bebas paraben dan bahan kimia lain.

Bagaimana Nutriwhite ini berkerja? MencegahMelindungi kulit secara aktif dari sinar UV , cahaya matahari dan alam sekitar (yang mana dapat menggelapkan kulit)MenyekatM…

7 Tahun Mencari...Set Jerawat Shaklee Berjaya Menambat Hati

Image
Tujuh tahun kot...
Bukan 7 hari...
Dan bukannya jerawat simple2 tu...
Ni sampai merah2 mukanya...kesian.
Sebabnya....tersalah pilih produk.

Jom intai apa ceritanya.


Untung akak ni kannnn....
Alhamdulillah....jumpa dengan set jerawat Shaklee.

Jerawat ni boleh buat kita rasa rendah diri. Rasa macam semua orang tengok kat kita je kannn...
Kadang2 jerawat sebiji je pun tapi segan tu...tak tau nak cakap la.
Apatah lagi kalo jerawat tu besar2 dan merah2 pulak tu...

Ni saya nak share tips untuk pemilihan set jerawat ye...

Pastikan tiada parabenTiada bahan terlarangTidak memberikan kesan pengelupasanTidak meragukan... Akak yang kat atas ni dia guna set jerawat Shaklee. Dalam masa 3-4 bulan kesannya alhamdulillah.
Apa yang ada dalam set jerawat shaklee tu?

#1 : GLA Complex
Fungsinya untuk stabilkan hormon dan keaktifan sebum.Jerawat juga berpunca dari ketidakstabilan hormon.#2 : Sustained Realeased Vitamin C

Bertindak sebagai antioksidan - menentang infleksi bakteria dan radikal bebas daripada me…