Saturday, 17 September 2016

Soya Terbaik Di Pasaran Dunia: ESP Shaklee


ESP Shaklee sememangnya produk Shaklee yang berhantu....disukai ramai.
Tapi ada juga yang mengecam...kononnya bahaya kalau ambil soya ni...

Hah...dia tak tau soya camana yang bahaya tu.
ESP ni bukan calang2 soya ye....jauh sangat kalo nak bandingkan dengan air soya kat supermarket tu.

Jom baca apa kelebihan ESP Shaklee ni. Baca sampai habis baru buat konklusi...

Kajian Klinikal Saintis Dunia
ESP ni bukan main bancuh  gitu je. Tapi ada kajian yang dilakukan oleh saintis terkemuka.
Selepas kajian oleh Saintis Shaklee....diserahkan pulak pada saintis luar yang takde sangkut paut dengan Shaklee.


Satu-satunya Produk Yang Ada 9-Asid Amino Perlu
Protein yang sihat diperlukan oleh badan kita untuk membina sel yang sihat.
Kalau pembinaan sel tu tak sihat...macam penyakit akan dapat.

Terdapat 21 jenis asid amino dalam unsur protein.

  • 12 daripadanya ialah non-essential amino acid dan dihasilkan oleh badan kita
  • 9 daripadanya ialah essential amino acid yang hanya boleh didapati daripada makanan yang kita makan.
Hanya ESP keluaran Shaklee sahaja satu-satunya produk dunia yang dapat membekalkan kesemua 9 essential amino acid yang diperlukan oleh badan.



ESP Diproses Pada Suhu YAng Rendah
Kenapa pada suhu yang rendah??
Boleh ke??

Memang wajib guna suhu rendah dalam pemprosesan protein.
Sebabnya protein boleh musnah pada suhu yang tinggi.
Makanan yang kita makan pun sebenarnya kandungan proteinnya dah berkurang bila ia dimasak.

Tapi tidak pada ESP. Sebab ESP diproses pada suhu yang rendah untuk mengekalkan kandungan proteinnya.


Sumber Kacang Soya Non-GMO
Kalau tengok kat FB orang dah sibuk viral tentang french fries daripada kentang GMO...dan macam2 makanan lagi lah.
Ramai pulak yang tak tau pasal GMO ni.

Apa dia GMO ni?
GMO ialah "genetically modified organism" ataupun ubahsuai melalui genetik.
Maknanya bukan asli la. Contohnya nak bagi mudah paham...buah tu dikacuk untuk dapat rasa lebih sedap.
Banyak sebenanrnya buah-buahan yang mengalami GMO ni. Begitu jugak dengan soya.
Sebab tu ramai yang cakap minum soya ni tak elok.

Tapi TIDAK pada ESP Shaklee.
Soyanya Non-GMO.
Setiap 1 tin ESP tu dihasilkan daripada 30kg kacang soya Non-GMO.


Kandungan Glycemic Index (GI) Rendah
GI rendah bermaksud ianya ditukar kepada gula secara perlahan2, bukan sekaligus.

Kebanyakan makanan yang kita makan, ditukar kepada gula sekaligus.
Maknanya semuanya ditukar kepada tenaga sekaligus. Sebab tu kita akan cepat lapar.
Makanan yang macam ni dikelaskan sebagai GI tinggi dan sangatlah tidak sesuai untuk pengidap kencing manis.

Berbanding dengan ESP yang low GI.


Tiada Kolesterol, Tiada Asid Urik dan Sangat Mudah Diserap Oleh Badan
  • ESP tiada kolesterol sebab dihasilkan daripada tanaman.
  • ESP juga takde asid urik sebab asid urik ni datangnya dari badan kita
  • ESp adalah produk semulajadi...jadinya cepat dan mudah diserap oleh badan kita.

Jadi, jadilah pengguna yang bijak.
Bijak memilih...bijak mengkaji...sebelum bijak bercakap...HIHIHI
Pilihlah Soya dari Shaklee....Soya terbaik di pasaran Dunia.

Jom hubungi saya untuk dapatkan ESP sekarang.

Waahida bt Zulkipli (971611)
COD : Selama, Perak dan Kedah.
Pos laju : Seluruh Dunia








Monday, 12 September 2016

Nak Beli Supplement Tambahan?? Pastikan Ianya Selamat Dan Diuji Saintis Terkemuka.


Jom tengok dulu keratan akhbar di bawah ni.




Bila baca keratan akhbar ni...rasa loya2 pulak tekak.
Berani beli supplement atau kosmetik sesuka hati je??
Saya tak tau u ols camana....tapi saya tak berani. 

Mungkin setiap orang ada pengalaman sendiri....saya pun ada. Sebelum ni sangat teruja tengok iklan kosmetik kat tv. Bila dah pakai dalam tempoh yang agak lama....kulit muka memang jadi elok. Tapi bila stop....akan jadi teruk.

Sehinggalah saya bertemu dengan Shaklee. Tak sangka dah 3 tahun menjadi pengguna Shaklee. Alhamdulillah Shaklee memang terbukti selamat.

Apa Perlu Buat Sebelum Beli Sesuatu Produk

1. Halal
  • Shaklee mempunyai sijil halal ye.



2. Keluaran syarikat yang tahan lama
  • Kaji tentang syarikat pengeluaran sesuatu produk yang ingin dibeli.
  • Adakah ianya kukuh?
  • Berapa lama ia wujud?
3. Kajian yang banyak dan terbukti
  • Perlu ambil tahu tentang kajian yang telah dibuat terhadap produk tersebut.
  • Produk Shaklee sendiri sebenarnya telah melalui lebih 100 000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.
  • Lebih $250 juta telah dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan Shaklee.
  • Setiap bahan baharu Shaklee juga diuji untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.
4. Mempunyai label dan info produk yang lengkap
  • Ini sangat penting untuk mengetahui kandungan bahan yang terdapat dalam sesuatu produk sama ada suplement kesihatan atau produk kecantikan.
  • Produk Shaklee sememangnya mempunyai label dan info produk yang lengkap. 
5. Berkesan dan berkualiti
  • Inilah yang kita harapkan apabila mebeli dan menggunakan sesuatu produk. Tetapi setakat mana keberkesanan dan kualitinya kita tak tahu.
  • Shaklee mempunyai keunikan tersendiri.
  • Mempunyai 3 jaminan : sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam.

6. Semulajadi
  • Shaklee sememangnya semulajadi.
  • Di dalam produk Shaklee TIADA:
TIADA Bahan Tiruan
TIADA Perisa Tiruan
TIADA Pemanis Tiruan
TIADA Pengawet Tiruan
TIADA Pewarna
TIADA MSG
TIADA Lemak Trans
TIADA Bahan Kimia
TIADA Paraben
TIADA Bisfenol-A
TIADA Dakwat Toksik
TIADA Peluntur Klorin
TIADA Formaldehid
TIADA Natrium Hidroksida

Selain itu boleh baca checklist nak pilih vitamin yang bagus di bawah ni.


Apa Itu Landmark Study?

Kajian yang dibuat untuk mengkaji keberkesanan atau manfaat dan juga risiko pengambilan pelbagai supplimen dalam tempoh waktu yang panjang.

Landmark study adalah kajian menyeluruh terhadap penggunaan beberapa jenis supplement yang berbeza. Kajian ini penting kerana supplemen bukanlah ubat dan kesannya tidak secepat ubat.

Shaklee Landmark Study telah dijalankan selama 3 tahun iaitu dari tahun 2004 hingga 2007.
Ia melibatkan 3 kumpulan sasar iaitu:
  1. Pengguna Shaklee yang telah mengambil Shaklee selama 20 tahun.
  2. Pengguna selain Shaklee.
  3. Mereka yang tidak mengambil sebarang supplemen.

Keputusannya menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik berbanding dengan mereka yang menggunakan vitamin lain dan juga langsung tidak mengambil vitamin.

Lihat keputusan Shaklee Landmark Study di bawah.






Pengguna Shaklee ditunjukkan dengan label berwarna hijau. Risiko penyakit kronik sangatlah rendah bagi mengamal Shaklee.

Boleh baca tentang landmark study di sini.

So sekarang macamana?
Masih keliru nak pilih suplemen mana?
Atau dah yakin Shaklee palingTERBAIK....

Shaklee memang TERBAIK.
Pilihlah dengan bijak.
Jom hubungi saya sekarang untuk dapatkan supplemen Shaklee anda.
Saya akan guide caranya.

Waahida Zulkipli (971611)
013-6065090
COD : Selama, Perak dan Kedah
POS LAJU : Seluruh dunia







Friday, 9 September 2016

Tips Haid Kembali Lancar, Bantu Atasi Masalah Kesuburan

Masalah haid tidak teratur jangan dibiarkan. Waktu remaja kesannya mungkin biasa2 je....tapi bila dah berumahtangga masalah lain mungkin akan menyusul.
cara atasi haid tidak teratur
Masalah haid tidak teratur tidak boleh diambil mudah. Ia mungkin menyukarkan pasangan suami isteri untuk mendapatkan anak.
Selain itu, emosi juga akan terganggu, cepat letih dan mudah marah. So, jangan ambik mudah ye.

Untuk mengira kitaran haid...boleh klik di sini.

Jom tengok video ni...



Punca Haid Tidak Teratur
  • Masalah obesiti atau pertambahan berat badan yang mendadak.
  • Penurunan berat badan yang banyak-aktiviti fizikal atau senaman yang melampau.
  • Pengambilan pil perancang dalam tempoh yang terlalu lama.
  • Fibroid rahim yang menyebabkan pendarahan yang banyak dan tempoh haid yang terlalu lama.
  • Mengalami penyakit kronik seperti kanser.
  • Tekanan emosi disebabkan oleh masalah kerja atau peribadi.
  • Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS), masalah reproduksi yang terjadi daripada ketidakseimbangan hormon. Ia mengganggu sistem peranakan wanita.
Tips Mengatasi Masalah Haid Tidak Lancar
  • Amalkan pemakan yang seimbang dan cara hidup yang sihat.
  • Elakkan penambahan dan penurunan berat badan yang mendadak.
  • Elakkan stress.
  • Dapatkan pemeriksaan doktor jika mengalami haid tidak teratur yang agak lama.
Selain itu, disarankan untuk mencuba Vivix, GLA Complex dan Vitamin B-complex daripada Shaklee.
InsyaAllah...ia dapat membuatkan haid kembali lancar sekaligus membantu atasi masalah kesuburan.

atasi masalah kesuburan
Saya kongsikan beberapa testimoni pengguna vivix yang berjaya atasi maslaah kesuburan dengan Shaklee.

atasi masalah kesuburan

atasi masalah kesuburan

atasi masalah kesuburan
Jangan biarkan masalah haid tidak teratur ini berpanjangan. Kesannya tidak elok lebih2 lagi untuk wanita yang sudah berkahwin.
Ikhtiarlah.

Jika berminat untuk dapatkan Supplement Kesuburan daripada Shaklee ni, boleh hubungi saya. Saya akan guide cara pengambilannya.

Waahida Zulkipli
Whatsapp/ Call: 013-6065090
COD: Selama, Perak dan Kedah
Poslaju : Seluruh benua.












Tips Haid Kembali Lancar, Bantu Atasi Masalah Kesuburan

Masalah haid tidak teratur jangan dibiarkan. Waktu remaja kesannya mungkin biasa2 je....tapi bila dah berumahtangga masalah lain mungkin akan menyusul.
cara atasi haid tidak teratur
Masalah haid tidak teratur tidak boleh diambil mudah. Ia mungkin menyukarkan pasangan suami isteri untuk mendapatkan anak.
Selain itu, emosi juga akan terganggu, cepat letih dan mudah marah. So, jangan ambik mudah ye.

Untuk mengira kitaran haid...boleh klik di sini.

Jom tengok video ni...



Punca Haid Tidak Teratur
  • Masalah obesiti atau pertambahan berat badan yang mendadak.
  • Penurunan berat badan yang banyak-aktiviti fizikal atau senaman yang melampau.
  • Pengambilan pil perancang dalam tempoh yang terlalu lama.
  • Fibroid rahim yang menyebabkan pendarahan yang banyak dan tempoh haid yang terlalu lama.
  • Mengalami penyakit kronik seperti kanser.
  • Tekanan emosi disebabkan oleh masalah kerja atau peribadi.
  • Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS), masalah reproduksi yang terjadi daripada ketidakseimbangan hormon. Ia mengganggu sistem peranakan wanita.
Tips Mengatasi Masalah Haid Tidak Lancar
  • Amalkan pemakan yang seimbang dan cara hidup yang sihat.
  • Elakkan penambahan dan penurunan berat badan yang mendadak.
  • Elakkan stress.
  • Dapatkan pemeriksaan doktor jika mengalami haid tidak teratur yang agak lama.
Selain itu, disarankan untuk mencuba Vivix, GLA Complex dan Vitamin B-complex daripada Shaklee.
InsyaAllah...ia dapat membuatkan haid kembali lancar sekaligus membantu atasi masalah kesuburan.

atasi masalah kesuburan
Saya kongsikan beberapa testimoni pengguna vivix yang berjaya atasi maslaah kesuburan dengan Shaklee.

atasi masalah kesuburan

atasi masalah kesuburan

atasi masalah kesuburan
Jangan biarkan masalah haid tidak teratur ini berpanjangan. Kesannya tidak elok lebih2 lagi untuk wanita yang sudah berkahwin.
Ikhtiarlah.

Jika berminat untuk dapatkan Supplement Kesuburan daripada Shaklee ni, boleh hubungi saya. Saya akan guide cara pengambilannya.

Waahida Zulkipli
Whatsapp/ Call: 013-6065090
COD: Selama, Perak dan Kedah
Poslaju : Seluruh benua.












Tuesday, 6 September 2016

Tekanan Darah Tinggi Penyumbang Utama Kematian

Tekanan darah tinggi atau Hypertensi adalah penyakit dalam diam yang membawa kepada komplikasi dan juga kematian. Ia kini menjadi pembunuh utama di Malaysia.

cara cegah tekanan darah tinggi

Jenis Tekanan Darah

Tekanan darah kita diukur dalam 2 bacaan, contohnya 140/75.
  • Nombor di atas - tekanan sistolik (140)
  • Nombor di bawah - tekanan diastolik (75)
Punca-punca Hypertensi/ Darah Tinggi

Penyebab berlakunya darah tinggi susah untuk diketahui walaupun selepas pemeriksaan doktor.
Kita selalu mengaitkan darah tinggi ini dengan stress.

Terdapat beberapa sebab yang boleh dikaitkan dengan darah tinggi iaitu:
  • Penyakit buah pinggang
  • Ubat-ubatan steroid dan antiradang bukan steroid
  • Faktor keturunan
  • Gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok dan alkohol boleh menyebabkan komplikasi darah tinggi (penyakit jantung dan strok)
Gejala dan Tanda Darah Tinggi

Tiada tanda-tanda spesifik. Sebab itulah darah tinggi dikatakan boleh membunuh secara senyap.
Kadang-kadang pesakit mungkin mengalami pening atau sakit kepala.
Jika sering pening dan sakit kepala, lakukan pemeriksaan tekanan darah tinggi dengan segera.

Komplikasi Darah Tinggi
Tekanan darah tinggi jika dibiarkan akan menimbulkan komplikasi yang berbahaya. Antara komplikasinya adalah:

1. Serangan jantung

  • tekanan darah tinggi membuatkan jantung terpaksa berkeja lebih keras dari biasa
  • ini menyebabkan saluran darah menjadi tersumbat dan mengganggu aliran darah
  • gangguan ini berlaku pada aliran darah yang melalui arteri koronari, yang berfungsi membawa masuk oksigen dan nutrisi ke jantung, 
  • inilah yang menyebabkan serangan jantung.
2. Stroke
  • seperti serangan jantung, stroke juga disebabkan oleh gangguan aliran darah.
  • ia melibatkan pembuluh darah yang berada di otak.
  • gangguan aliran darah ke otak menyebabkan kawasan otak yang terlibat akan rosak.
  • stroke terjadi kerana pembulluh darah tersumbat dan darah tidak dapat mengalir melaluinya.
  • dalam keadaan lain, disebabkan tekanan darah terlalu tinggi, pembuluh darah di otak akan pecah(stroke hermoragik) dan menyebabkannya bocor.
  • aliran darah berkurang kerana darah mengalir keluar daripada pembuluh darah.
3. Kerosakan buah pinggang
  • terdapat banyak pembuluh darah kecil di buah pinggang.
  • pembuluh darah ini sangat sensitif pada peningkatan tekanan darah.
  • jika tekanan darah tinggi ini dibiarkan dan tidak dirawat dalam masa yang lama, akan menyebabkan pembuluh darah ini rosak.
  • seterusnya mengakibatkan kegagalan buah pinggang.
  • kerosakan atau kegagalan buah pinggang adalah satu komplikasi jangka panjang yang paling berbahaya.
Rawatan Darah Tinggi

  • Keraplah melakukan pemeriksaan tekanan tinggi di hospital atau klinik kerana kadang2 penyakit ini sukar untuk dikesan.
  • Jika tekanan darah terlalu tinggi, ikutlah nasihat doktor. Doktor mungkin akan membekalkan ubat-ubatan yang sesuai dengan tahap tekanan darah anda, dan berdisiplinlah.
  • Ubat yang dibekalkan memang dapat menurunkan tekanan darah tinggi  tetapi mungkin terdapat kesan sampingan. Berhubunglah dengan doktor jika anda merasakan adanya kesan2 seperti stress dan gangguan emosi.
Cara Mencegah Tekanan Darah Tinggi

Tekanan darah tinggi ini boleh diatasi atau dicegah. Mencegah itu lebih baik daripada mengubati kan...

1. Amalkan gaya hidup sihat 
  • kurangkan merokok dan pengambilan alkohol
  • keraplah bersenam
  • jaga pemakanan
  • elakkan daripada perkara2 yang boleh membuatkan anda stress
2. Pengambilan VIVIX SHAKLEE

vivix darah tinggi

Bagaimana Vivix Membantu?

Vivix kaya dengan resveratrol.

Fungsi resveratrol adalah:
  • dapat menurunkan trigliserida, LDL dan lemak yang berlebihan dalam darah. Ini secara tak langsung mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi.
  • mencegah kekejangan pembuluh darah
  • mengawal bekalan darah normal ke seluruh organ badan
  • membaiki pengerasan pembuluh nadi. 
Testimoni Penggunaan Vivix Untuk Tekanan Darah Tinggi

Jom tengok video ni...

Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

vivix dan tekanan darah tinggi

vivix dan tekanan darah tinggi
Bayaran untuk merawat penyakit kronik itu sangat tinggi.
Bukan saja dari segi wang...tetapi juga dari segi kemampuan kita melawan penyakit itu sendiri.
Tak salah kalau kita berusaha untuk mencegah.
Usaha dan tawakal...InsyaAllah dipermudahkanNya.

Nak oder vivix???
Silalah jangan segan untuk hubungi saya.
Saya akan guide cara yang betul

Waahida bt Zulkipli
id: 971611
013-6065090

-Pengedar Shaklee selama (perak dan kedah)
-Pengedar Shaklee seluruh Malaysia

Sunday, 4 September 2016

CARA MENDAFTAR AHLI SHAKLEE

Nak jadi ahli Shaklee???
Senang je....ada 2 cara kalau u ols nak daftar ahli...



Cara #1: Bayaran Pendaftaran sebanyak RM69

ATAU

Cara #2: Membuat pembelian sebanyak 200uv (points) dan ke atas (lebih kurang RM650)...u ols layak dapat keahlian percuma.

Bagaimana Nak Daftar Ahli Shaklee?

#1. Yang ni senang je...U ols boleh hubungi saya, Waahida bt Zulkipli (013-6065090)...saya akan uruskan semuanya. Sekarang mudah aje...saya klik2 kat internet...buat bayaran secara online...nanti Shaklee akan poskan starter kit untuk u ols....

Ataupun...

#2. Kalo u ols berada hampir dengan branch Shaklee dan nak daftar sendiri...takde masalah.
Boleh terus walk in ke branch berhampiran...dan daftarlah menggunakan ID saya 971611 sebagai sponser.

Ada Yuran Tahunan Ke?

Bermula September 2016, setiap ahli Shaklee perlu membeli baucer RM30. Ini bukan yuran ye.
Kalau yuran...sah2 la kita tak dapat balik duit tu kan. Baucer RM30 ini kita boleh guna balik untuk membeli barangan Shaklee dalam tempoh 3 bulan. Pembelian baucer ni untuk mengaktifkan keahlian kita.
Tapi kalau u ols buat pembelian 200uv....dah tak perlu beli baucer tu dah. Keahlian u ols akan diaktifkan secara otomatik. Clear tak?? hihihi

Untung ke Jadi Ahli ni?

  • Mestilah untung. Walaupun hanya nak makan dan guna sendiri je, dapat beli barangan Shaklee dengan harga ahli. Dapat kumpul uv (point)...silap2 kalau uv tu tinggi...u ols dapat bonus dalam bentuk cash. U ols juga boleh tolong belikan untuk saudara mara dengan menggunakan ID u ols.
  • Kalau betul2 nak bisnes, dan u ols perform dengan baik, Shaklee menawarkan banyak benda untuk u ols...CASH, CAR BONUS dan CONVENTION (dalam dan luar negara)
  •  Bila dah niat nak berbisnes tu...jangan risau. U ols takkan dibiarkan sorang2. Ramai leader yang akan membantu. Saya sendiri pun masih dibantu oleh leaders yang SUPER HEBAT. Kami ada group coaching secara online dan juga offline. 
  • Setiap aktiviti yang dianjurkan oleh group leader ataupun pihak Shaklee sendiri....anak2 dibenarkan dibawa bersama. Best tak?? Tak perlu fikir nak tinggal anak di mana pada hari minggu.

Group Jutawan Shaklee Paling ROCK - ASB Mega Seminar 2014 from iReach HD on Vimeo.


Sesi Coaching yang dianjurkan oleh Group Leader

Ada Apa Dengan SHAKLEE?

Shaklee merupakan syarikat nutrisi semulajadi NOMBOR #1 di US.
Sebahagian besar daripada jutaan orang hidup lebih sihat, lebih produktif kerana mendapat manfaat Shaklee.
Ini dibuktikan dengan Landmark Study terhadap 1000 orang responden selama 20 tahun. Hasil kajian menunjukkan 95% memihak kepada Shaklee.


Buatlah pilihan yang bijak. Pilihan berada di tangan anda.
Jika anda memilih untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee dan ingin mendapat bimbingan secara berterusan daripada leaders hebat...teruslah hubungi saya. 

Waahida bt Zulkipli
013-6065090
Pengedar Shaklee Selama, Kamunting, Perak
Pengedar Shaklee seluruh Malaysia.





Friday, 2 September 2016

Pengedar Shaklee Selama, Kamunting dan Taiping, Perak

Saya adalah pengedar Shaklee kawasan Selama, Kamunting dan Taiping, Perak. Dah 3 tahun lebih terjebak dengan bisnes Shaklee ni.

shaklee selama, kamunting


Mula2 saya hanya sebagai pengguna je. Saja nak cuba ESP. Masa tu dalam pantang anak no3. Memang rasa lain. Saya minum ESP utk brekfes....Lunch pulak saya ambil kul4 petang. Mak saya pernah tanya..."Tak lapar ke??"
Memang x lapar pun.

Lepas tu terus daftar jadi ahli...
Bila dah rasa sendiri kesannya...memang kita akan rasa sayang kan....Dan selama tempoh ini jugalah saya ambil ESP.
Bila dah jadi ahli...satu persatu vitamin Shaklee saya cuba. Of course lah bila dah jadi ahli saya dapat beli dengan harga yang lebih murah.

Kenapa Saya Sangat Syorkan Vitamin Shaklee?

Tagline Shaklee:
ALWAYS SAFE (Sentiasa Selamat)
ALWAYS WORKS (Sentiasa Berkesan)
ALWAYS GREEN (Sentiasa Mesra Alam)

#1. Ketulenan 
Tiada jalan pintas untuk kualiti.
Vitamin Shaklee dihasilkan melalui proses kawalan penilaian industri yang amat ketat. Ianya melebihi piawaian yang ditetapkan oleh United States Pharmacopeia.

#2. Keberkesanan
Vitamin daripada sumber asli terbaik, paling tulen dan berkesan.
Tapi, bukan terus ambil je sumber2 tu. Ia melalui proses kajian yang lama dan sangat teliti.

#3. Prestasi
Penyerapan yang terbukti secara klinikal

#4. Bukti
Kajian klinikal saintifik terkukuh.
Pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang menunjukkan kesihatan yang lebih baik.

shaklee selama

shaklee selama

#5. Handal
Membantu pencapaian manusia yang paling luar biasa
Penggunaan minuman formulasi penghidratan semula yang unik oleh angkasawan2 Shuttle sehingga ke hari ini.

Menukar Jenama Boleh Mengubah Kehidupan Kita

Tak perlu tunggu lama untuk mencuba vitamin Shaklee.
Lagi lama menunggu...lagi lambat kesannya.
Orang lain kekal sihat...kita baru nak mencegah...
Memang semuanya ketentuan Allah...tapi kita mesti cuba cari jalan.

Kenapa Mesti Beli Shaklee Daripada Saya??
Bukan sahaja produk yang kita nak guna pakai mesti dipilih...tapi jugak daripada siapa kita nak membelinya.
Jika anda hubungi saya untuk dapatkan Vitamin Shaklee, anda akan dapat:
- Konsultasi yang betul dan berterusan
- Boleh tanya apa saja berkaitan Shaklee dengan saya
- Saya akan sentiasa follow up anda dan takkan biarkan anda terkontang kanting makan vitamin tanpa tunjuk arah yang betul.

Kalau daftar ahli bawah saya juga, anda akan dimasukkan dalam group coaching yang hebat. Ramai yang akan membantu.

Jom hubungi saya sekarang.
Waahida
013-6065090
Pengedar Shaklee Selama, Perak.

Monday, 6 June 2016

Usah Risau Jika Hamil di Bulan Puasa

ibu hamil

Selamat Menyambut Ramadhan semua ye...
Baru hari pertama hari ni kan...

Semuanya semangat bangun sahur...
Anak sulung saya darjah 1...kejut sekali je terus bangun...hihihi...
Harap2 dia dapat puasa penuh hari ni.

Mak-mak yang hamil pulak macamana??
Boleh puasa asalkan kesihatan ibu dan baby baik.
Kalau dah seharian asyik muntah je...boleh berbuka.
Kena tau kondisi kesihatan sebelum berpuasa.

Kalo takde apa2 yang memudaratkan...alhamdulillah boleh puasa.
Jangan lupa sahur ye....

Jom baca tips untuk ibu hamil yang nak puasa.
  •  Ambil makanan tinggi serat seperti roti bijirin penuh dan beras perang. Makanan ini ambil masa yang lama untuk dihadamkan dan dapat membantu kekalkan tahap tenaga lebih lama.
  • Kurangkan makanan bergula kerana ia dibakar dengan cepat.
  • Ambil protein daripada sumber seperti ayam, daging, telur dan kekacang.
  • Jangan lupa buah-buahan dan sayuran yang kaya dengan sumber vitamin dan mineral.
  • Waktu berbuka pastikan pengambilan makanan daripada semua kumpulan makanan utama.
  • Pengambilan air yang cukup juga penting untuk elakkan dehidrasi. Jangan ambil minuman berkafein. Seeloknya air masak kosong.
Macam mana nak pastikan air yang diminum tu mencukupi sedangkan kita puasa kan.....Boleh ikot tips minum air masak bulan puasa kat bawah ni.

waktu minum air bulan puasa

Selain tu, ibu hamil jugak boleh ambil set sahur Shaklee untuk berikan tenaga yang berterusan...InsyaAllah. Set sahur mengandungi :

  • ESP - Bekalan protein sepanjang hari yang memberi tenaga sepanjang berpuasa
  • Performance Drink - Mengelakkan kehilangan air dalam badan secara pantas
  • Meal Shake - Bekalkan nutrien lengkap untuk menyokong badan sepanjang berpuasa
  • Cinch Energy Tea Mix - Selamat, penggalak tenaga semulajadi.
set sahur ibu hamil

Kalau nak oder set sahur ni, boleh whatsapp saya ye. Saya akan beri aturan yang betul. Harga istimewa juga menanti untuk Jun sempena promosi Meal Shake untuk bulan ni.

Hubungi saya :
Waahida (971611)
013.606.5090
FB : www.facebook.com/wawa.waahida
FB Page : www.facebook.com/CikguSuperVitamin






Tuesday, 17 May 2016

Bila dah Rasai Kesannya....Tindakan Luar Biasa Telah Dibuat



Nak beli rumah sekarang ni susah. Kalau takde duit simpanan untuk bayar deposit memang tak dapat la nak beli rumah.
Harga rumah pulak bukannya makin turun....makin menuju angka yang memang tak tercapai dek akalmu lah.
Bukan di KL...Ipoh...JB dan bandar-bandar besarje tauu...kat Pekan Selama Perak ni pun harga dah makin meninggi....Sedih kannnnn...

Itu cerita pasal rumah.
Bila masuk bab perbelanjaan bulanan pulak....tiap-tiap bulan banyak je bil nak kena bayar kannn...
Rumah dah tak mampu beli...dah tu nak kena menyewa la pulak...
Seminggu sebelum gaji masuk dah kuar senarai apa yang nak kena bayar...dan berapa pulak balance yang ninggalnya...
Andai kata ada saluran lain selain gaji bulanan yang boleh tolong bayarkan bil2...yuran taska anak...pinjaman PTPTN tu...alangkah bahagianya kan...

Hoooooiiiiii....berangan jelah kalo takat duk imagine je dari taun lepas....adeiiiii
Jom nengok video ni sat....


Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.


Bermula dengan hanya guna set hamil dan pantang secara konsisten.
Apabila diri sendiri merasai kesan positif produk hebat ni.... Pn. Syazana terus decide nak jadikan Shaklee sebagai bisnes sampingan.

Apa Yang Dibuat???

  • Sharing...sharing...sharing
  • Gali ilmu
Apa Yang Pn.Syaza dapat?
  • Dapat kurangkan beban perbelanjaan bulanan yang family beliau tanggung
  • Dapat bantu bayarkan bil air, letrik, sewa rumah dan kereta...(mak aiiiiiiii syoknyaaa)
Sokongan yang Diperolehi Dalam Bisnes Shaklee
  • Family dan kawan2 memberikan sokongan sepenuhnya.
  • Bisnes dalam team Shaklee yang hebat. Sama2 berikan galakan.
  • Mentor2 hebat yang banyak memberikan tips, informasi dan ilmu tentang Shaklee. 
Apa lagi yang diinginkan...
Semuanya dah tersedia....menunggu kita je nak bertindak atau tak.
Dalam Shaklee takde orang nak paksa2 kita suruh pi jual barang...
Takde orang yang paksa kita suruh cari downline ramai2...pastu susahkan pulak downline2 tu...
No! No! No!

Semuanya atas usaha sendiri...
Ilmu dari mentor....Motivasi dari team Shaklee...semuanya tersedia...
Hanya kita yang perlu bergerak...
Kita je yang boleh paksa diri kita.

Jangan tunggu lama tau...
Paksa diri anda semua sekarang untuk join Team Shaklee kami.
Mentor semuanya hebat....bukan sembang kosong je.


Hubungi saya:
Waahida Zulkipli (971611)
013.606.5090
Shaklee Selama, Taiping, Kamunting, Kulim dan seluruh Malaysia

Tips Mudah Hilangkan Jeragat...Selamat Datang Kulit Sihat



kulit cantik tanpa jeragat

Pernah tak kita tengok muka orang tu cantik je bila dia make up...
tak nampak celanya.
Tapi bila dia tanpa make up...dari jauh lagi dah nampak tompok-tompok hitam di muka...
Jeragat di muka hanya ditutup dengan menggunakan krim dan foundation sahaja.
Patutnya harus ada usaha untuk hilangkan terus jeragat tu kannnn.....

Jeragat pada asasnya harus dirawat dari dalam.
Masalah ketidakstabilan hormon kita boleh menyebabkan masalah jeragat.
Bagi yang dah berusia lewat 30-an harus jaga-jaga  ye...

Tips mudah untuk hilangkan jeragat!!!
Mudah saja...


Set Jeragat

Set jeragat ini untuk merawat jeragat dari dalam. Baiki dan pulihkan balik sel-sel yang rosak.

Selain itu, produk BEBAS PARABEN, iaitu Daily Defense Whitening Essence dari rangkaian NUTRIWHITE SHAKLEE.
Sangat penting ye untuk memastikan produk itu bebas paraben dan bahan kimia lain.

hilangkan kulit kusam

Bagaimana Nutriwhite ini berkerja?
  • Mencegah
    • Melindungi kulit secara aktif dari sinar UV , cahaya matahari dan alam sekitar (yang mana dapat menggelapkan kulit)
  • Menyekat
    • Menyekat pemindahan pigmen hitan dari dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemuculan tompok hitam.
  • Mengurangkan
    • Mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap.
    • Kulit makin cerah dan berseri.
    • Mengurangkan warna kulityang tidak sekata.
    • Penggunaan yang berterusan, kulit wajah kelihatan lebih sempurna.
  • Mencerahkan
    • Mencerahkan kawan tompoh hitam, juga menyerlahkan warna kulit keseluruhannya.
  • Memperbaharui
    • Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengadungi melanin berlebihan agar kulit cerah berseri.

Jom ubah set penjagaan kulit kita. Pilihlah yang lebih selamat dan semulajadi.
Gabungan set penjagaan luaran dan dalaman ini,dapat memberikan kesan yang lebih optimum. Yang penting adalah keselamatan menggunakan produk ini.

Jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan set hilangkan jeragat ini. Selamat datang untuk kulit sihat.

Hubungi:
Waahida Zulkipli (971611)
013.606.5090
COD: Selama, Kamunting, Taiping, Kulim
Pos laju seluruh Malaysia.



Tuesday, 10 May 2016

7 Tahun Mencari...Set Jerawat Shaklee Berjaya Menambat Hati



Tujuh tahun kot...
Bukan 7 hari...
Dan bukannya jerawat simple2 tu...
Ni sampai merah2 mukanya...kesian.
Sebabnya....tersalah pilih produk.

Jom intai apa ceritanya.



Untung akak ni kannnn....
Alhamdulillah....jumpa dengan set jerawat Shaklee.

Jerawat ni boleh buat kita rasa rendah diri.
Rasa macam semua orang tengok kat kita je kannn...
Kadang2 jerawat sebiji je pun tapi segan tu...tak tau nak cakap la.
Apatah lagi kalo jerawat tu besar2 dan merah2 pulak tu...

Ni saya nak share tips untuk pemilihan set jerawat ye...

  • Pastikan tiada paraben
  • Tiada bahan terlarang
  • Tidak memberikan kesan pengelupasan
  • Tidak meragukan...
Akak yang kat atas ni dia guna set jerawat Shaklee. Dalam masa 3-4 bulan kesannya alhamdulillah.

Apa yang ada dalam set jerawat shaklee tu?

#1 : GLA Complex
ubat jerawat
  • Fungsinya untuk stabilkan hormon dan keaktifan sebum.
  • Jerawat juga berpunca dari ketidakstabilan hormon.
#2 : Sustained Realeased Vitamin C


ubat jerawat
  • Bertindak sebagai antioksidan - menentang infleksi bakteria dan radikal bebas daripada merosakkan kulit dan boleh menyebabkan jerawat.
  • Merangsang pembentukan kolagen - memelihara kulitdan mencantikkan kulit.
#3 : Garlic 

  • Asalnya daripada bawang putih organik.
  • Garlic adalah antibiotik semulajadi.
  • Bertindak ke atas bakteria pada kulit - menghalang pembentukan jerawat.
Bila jerawat dan makin berkurang, dan kemudiannya hilang, kulit pun makin licin.
Boleh juga ambil Collagen Powder macam akak tadi tu....


ubat jerawat
  • Collagen Powderyang memang super best. Rugi tak cuba sebab memang takkan nyesal.
  • Kulit wajah jadi licin dan berseri.
...................................................................................................
...................................................................................................

Memang tak salahlah pilihan akak tu.
Berbaloi dia mencuba shaklee.
So...jangan tunggu lama-lama untuk pulihkan kulit yang bermasalah.
Shaklee dah sediakan yang terbaik untuk semua....tunggu kita je nak beli atau tak (hihihi).

Jom contact saya....saya akan bagitau cara-cara untuk guna set jerawat shaklee ni sebab saya juga salah seorang yang mempunyai kulit bermasalah dan saya juga pengguna set jerawat ini.

Hubungi saya:
Waahida Zulkipli (971611)
Wassap / SMS / Call : 013-6065090
COD : Selama (PERAK dan KEDAH) / Kamunting
Pos seluruh Malaysia